Un buget de aproape 4 milioane de euro, cazuri mai grave decit de obicei, noi stiluri de dans sint ingredientele megashow-ului care incepe la PRO TV pe 19 octombrie. In culise se vorbeste ca Andreea Marin supervizeaza scenariile si ca Banica jr. e platit cu 200.000 de euro pentru cumul de functii.Mona Segall, omul din umbra de la„Dansez pentru tine" Vedetele care vor dansa au fost alese in functie de concurenti. Asta-i ritualul. Iar de o saptamina, perechile au inceput repetitiile. Se danseaza chiar si opt ore pe zi. Edi CRBL, Alex, Mihai Budeanu, de la 3 Sud Est, Dan Bordeianu, Daniela Gyorfi, Oana de la Activ, Delia si Ioana Ginghina sint vedetele solicitate sa participe la concurs. Munca si dedicatia le sint rasplatite, conform surselor noastre, cu onorarii intre 3.000 si 5.000 de euro. Mona Segall, producatoarea megashow-ului, recunoaste ca au existat si situatii in care anumiti artisti au sunat sa-si arate disponibilitatea, „dar nu acesta este criteriul dupa care vedetele sint alese. Foarte important insa este sa-si doreasca asta, sa se implice in cazul, in problema si in visul concurentului... Emotiile din timpul emisiunii sint autentice, sint sentimente reale care nu sint si nu vor fi regizate de nimeni". De data asta, „cazurile sint toate mai grave decit in alte editii, povestile mai impresionante, iar concurentii mai motivati". S-au introdus in concurs doua noi stiluri de dans: charleston si tiganesc, „pentru potentialul acestor doua dansuri de a crea spectacol. O alta noutate este ca avem o trupa de copii a emisiunii. Copiii au cucerit deja echipa atit la preselectii, cit si la repetitii, deci speram sa-i cucereasca si pe telespectatori". 200 de oameni lucreaza pentru show-ul al carui buget ajunge, pe un sezon, la aproape 4.000.000 de euro. „Este o mare gasca din care si-ar dori oricine sa faca parte. Multi dintre ei au urmat cursuri de dans de cind lucreaza aici, asa incit acum se danseaza si in culise." Iar prieteniile ce se creeaza pe parcursul show-ului nu se rup o data cu gongul final. „Cam toti cei care au ajuns printre ultimele perechi din editia respectiva, deci au avut timp sa se imprieteneasca, sa-si cunoasca familiile, tin legatura, se suna si se viziteaza atunci cind vedeta ajunge in orasul din care e concurentul. Multi si-au implinit visul, pentru altii este nevoie sa mai treaca timpul ca sa ajunga la implinirea visului. Este vorba despre tratamente de lunga durata."

Componenta juriului nu e batuta in cuie, e sigur insa ca prezentatorii ramin aceiasi Iulia Vintur si Stefan Banica jr. Blonda iubita a lui Marius Moga, acum cu breton si cu bust marit, va prezenta show-ul pentru 5.000 de euro si va beneficia de un avantaj bine venit pentru orice femeie frumoasa si grijulie cu sine: va duce in propriul sifonier rochiile de prezentare. Prezenta lui Stefan, mult mai complexa - prezentator, regizor, interpret si consultant -, ii ridica onorariul la aproape 200.000 de euro, dublu fata de cel perceput pentru prima editie a celei mai costisitoare emisiuni a divertismentului romanesc. Primele trei ipostaze sint firesti pentru un showman precum Banica jr., neobisnuitul apare in ceea ce priveste consultanta. Care, sustin sursele noastre, ar fi facuta, de fapt, de mult mai experimentata sa sotie intr-ale divertismentului lacrimogen, Zina Surprizelor, o prezenta familiara in culisele emisiunii. Poate asta sa fie motivul pentru care, inca de anul trecut, Iulia Vintur si-a informat telespectatorii, in direct, ca se uita la… „Surprize, surprize...".

Concurentii 50.000 de euro. Asta a fost premiul cel mare de pina acum, la fiecare dintre cele trei editii. Echipele de acum se prezinta astfel:

CRBL si tinara hipoacuzica Marieta Sabiescu (foto) lupta pentru ca aceasta sa-si aduca parintii surdomuti la Bucuresti.

Cristina Stoicescu, partenera lui Alex, isi doreste ca sotul ei sa faca o operatie care i-ar putea salva viata. El sufera de o boala care-i mareste si deformeaza oasele.

Mihai Budeanu (3 Sud Est) danseaza cu Claudia Furpass, o femeie care, deocamdata, a invins cancerul. Ea stie ca boala se poate intoarce, dar vrea ca fetita ei, de 3 ani, sa fie in siguranta.

Daniela Gyorfi si Cezar Spirescu danseaza pentru ca fratele geaman al acestuia, nascut cu un picior mai scurt, dar cu un mare talent la dans, sa aiba o proteza noua si performanta.

Dan Bordeianu si Mirela Tiron lupta pentru ca mama Mirelei, care a suferit de cancer, sa duca o viata fara griji.

Oana (Activ) danseaza cu Vasile Roibu, al carui socru, bolnav de ulcer varicos, are nevoie urgenta de operatii si tratament in strainatate.

Delia danseaza cu Ionel Petcu, un tinar de origine ucraineana, adoptat de o familie de romani. Tatal este acum paralizat si nu mai poate vorbi. Sint atit de saraci incit nu-si permit nici macar un scaun cu rotile.

Ioana Ginghina si Mihai Botezat, profesor de religie la o scoala pentru copii cu mici dizabilitati care se va desfiinta in curind, lupta sa stringa bani pentru o scoala noua.

Scurte interviuri cu vedetele de la „Dansez pentru tine", pe www.cotidianul.ro/select