Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, la Iasi, ca va lua masuri la nivelul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura in asa fel incat sa nu fie activata clauza de salvgardare pe agricultura.   “Nu voi fac

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, la Iasi, ca va lua masuri la nivelul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura in asa fel incat sa nu fie activata clauza de salvgardare pe agricultura. “Nu voi face preponderent eforturi politice, ci voi lua acele masuri necesare la nivelul Ministerului Agriculturii si, mai exact, la nivelul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) pentru ca lucrurile sa fie indeplinite conform angajamentelor fata de partenerii europeni”, a aratat Tariceanu. El a subliniat ca problemele APIA provin din perioada in care institutia era condusa de un democrat. “Vreau sa subliniez, pentru ca putina lume stie, dar vorbeste - e pregatita sa accepte orice fel de afirmatii fara suport real de la cei care au condus anumite institutii pana la remanierea pe care am facut-o in luna mai - Agentia de Plati si Interventii in Agricultura va aduc la cunostinta pe aceasta cale ca a fost pana acum doua luni condusa de un stimabil membru al PD si ar fi bine sa incepem sa mergem sa-l intrebam pe acest domn ce a facut doi ani, pentru ca masurile ce vor trebui acum intreprinse cu mari eforturi ar fi fost normal sa fie programate din timp, in asa fel incat sa nu ajungem acum in aceasta situatie”, a spus premierul. El a subliniat ca lumea a fost sceptica si in privinta aderarii Romaniei la UE, insa s-a demonstrat ca Guvernul si-a facut treaba. “Si eu sunt alarmat atunci cand apare o situatie limita, dar, aduceti-va aminte: in 2005 si 2006 cine credea ca Romania va adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007? Toata lumea era aproape unanima in presa sa critice, sa spuna ca nu vom fi capabili si am demonstrat ca suntem. Voi face aceleasi eforturi necesare pentru ca sa nu se activeze clauza de salvgardare, sa nu pierdem bani in agricultura”, a declarat Tariceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.