MAE considera ca pozitia autoritatilor de frontiera moldovene, care au refuzat accesul unor delegatii din Romania pe teritoriul Republicii Moldova, fara a oferi explicatii, "nu este conforma cu reglementarile bilaterale in materie de circulatie a per
MAE considera ca pozitia autoritatilor de frontiera moldovene, care au refuzat accesul unor delegatii din Romania pe teritoriul Republicii Moldova, fara a oferi explicatii, "nu este conforma cu reglementarile bilaterale in materie de circulatie a persoanelor", informeaza Mediafax. MOTIVE. Potrivit unui comunicat al MAE remis, sambata, la 12 octombrie, ora 16.00, Ambasada Romaniei a fost informata de catre reprezentantii Primariei Municipiului Chisinau, ca trei delegatii ale primariilor oraselor Targu Mures, Navodari si Bacau, invitate oficial la sarbatorile ocazionate de hramul orasului Chisinau, nu au primit accesul pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Motivul invocat de autoritatile de frontiera moldovene a fost ca persoanele in cauza nu dispuneau de o invitatie in original din partea organizatorilor. "Consulul Romaniei la Chisinau a luat legatura imediat cu persoanele retinute la frontiera si a initiat masurile necesare pe langa Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, in vederea stabilirii circumstantelor si deblocarii situatiei", relateaza MAE. EXPLICATII. In contextul in care situatia delegatiilor oficiale, reprezentand administratiile locale din Romania nu a fost deblocata (in pofida demersurilor efectuate la MAEIE), consulul Romaniei la Chisinau s-a deplasat la punctul de frontiera Albita - Leuseni, pentru a stabili circumstantele in care nu a fost permisa intrarea delegatiilor romanesti in Republica Moldova si pentru a acorda asistenta consulara cetatenilor romani. "Oficialii romani au solicitat clarificari in legatura cu motivele pentru care nu s-a permis accesul delegatiilor romane pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritatile de frontiera moldovene au declarat ca cetatenilor romani nu li se permite accesul in Republica Moldova fara a invoca nici un motiv. In acest context cele doua delegatii au renunatat la efectuarea vizitei in Republica Moldova si au revenit acasa", informeaza MAE, apreciind ca "aceasta pozitie nu este conforma cu reglementarile bilaterale in materie de circulatie a persoanelor".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.