Traficanta Sandra Avila Beltran a fost casatorita cu doi comandanti ai politiei mexicane, care ulterior au fost asasinati in stil mafiot.

Dupa arestarea sa, la sfirsitul lunii trecute, Sandra Avila Beltran, supranumita Regina Pacific
Traficanta Sandra Avila Beltran a fost casatorita cu doi comandanti ai politiei mexicane, care ulterior au fost asasinati in stil mafiot.

Dupa arestarea sa, la sfirsitul lunii trecute, Sandra Avila Beltran, supranumita Regina Pacificului, a fost permanent in atentia presei mexicane, povestea sa fascinind intreaga tara. Beltran era liderul unei "federatii" de retele de trafic de narcotice, facind legatura intre cartelul columbian al drogurilor si cel mexican. Ea se afla in atentia procurorilor mexicani din 2001, insa legaturile sale cu autoritatile au facut imposibila arestarea sa, relateaza "International Herald Tribune".

Beltran, 46 de ani, provine dintr-o familie predestinata traficului de droguri. Unchii sai sint importanti traficanti si asasini care acum ispasesc sentinte grele in SUA. Insa mult mai utile i-au fost reginei mexicane a drogurilor relatiile amoroase. Sandra Beltran a fost casatorita cu Jose Luis Fuentes, comandantul politiei din Sinaola, in care Beltran isi desfasura activitatea. Ulterior, ea s-a maritat cu Rodolfo Lopez Amavizca, comandantul Institutului pentru Combaterea Drogurilor. Ambii soti au fost asasinati in stil mafiot. Nu la fel au sfirsit amantii Sandrei din lumea traficantilor, cel mai cunoscut dintre ei fiind traficantul columbian Diego Espinosa, supranumit Tigrul. El a fost arestat impreuna cu Beltran, pe 28 septembrie, anul acesta.

Beltran a intrat in vizorul procurorilor doar dupa ce aceasta si-a rascumparat unul dintre copii platind rapitorilor 5 milioane de dolari. Suma a trezit suspiciunea anchetatorilor, insa, pentru a obtine marturii compromitatoare la adresa Sandrei, politia americana si cea a mexicana au trebuit sa elibereze mai multi traficanti deja condamnati.

Sandra Beltran a facut din arestarea sa un adevarat spectacol mediatic, cerindu-le celor 30 de politisti veniti sa o aresteze un ragaz pentru refacerea machiajului. Ulterior, ea a depus mai multe memorii Comisiei mexicane pentru drepturile omului, plingindu-se de insectele existente in celula sa si de imposibilitatea de a primi mincare de la restaurantele din capitala New Mexico.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.