Cu aceasta ocazie, edilul Sectorului 2 al Capitalei va dezveli si statuia "Rascoala de la 1907", pe care a mutat-o de la Obor in momentul inceperii lucrarilor de construire a actualului sediu al primariei. Inaugurarea va avea loc la ora 11.00 si va f
Cu aceasta ocazie, edilul Sectorului 2 al Capitalei va dezveli si statuia "Rascoala de la 1907", pe care a mutat-o de la Obor in momentul inceperii lucrarilor de construire a actualului sediu al primariei. Inaugurarea va avea loc la ora 11.00 si va fi urmata de un moment artistic emotionant, regizat de maestrul Geo Saizescu, in care actorii Eusebiu Stefanescu, Lucia Muresan, Alecu Croitoru si Ruxandra Sireteanu vor spune versuri din literatura clasica romana despre dureroasele evenimente de la inceputul secolului XX. La eveniment vor lua cuvantul academicianul Dan Berindei si presedintele Fundatiei Nationale pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani", Dinu Sararu, scriitor de romane din lumea satului. O orchestra va canta "Rapsodia romana", apoi Maria Dragomiroiu va canta Ciuleandra, secondata de un grup de dansatori.
Partea a treia a evenimentului va cuprinde un spectacol de muzica populara de exceptie, sustinut de Maria Dragomiroiu, Stefania Rares, Irina Loghin si Gheorghe Turda. "Implinirea unui veac de la marea rascoala a taranilor romani mi-a prilejuit posibilitatea de a reda istoriei nationale monumentul inchinat evenimentului sangeros in care si-au gasit moartea sute de semeni de-ai nostri ce si-au cerut drepturile. Pentru o palma de pamant ceruta sa aiba din ce trai, s-au ales doar cu pamantul care i-a ingropat pe vecie. Ca semn de inalta pretuire pentru sacrificiul lor suprem, am reconditionat in totalitate monumentul si l-a reamplasat in Parcul Florilor, pentru a fi admirat in adevarata sa splendoare", ne-a declarat edilul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.