• Gadgets

+ Oglinda magica a artistului Will Gurley poate fi incadrata si la jucarii cool si la obiecte de design. Atit pentru copii, cit si pentru adulti. Este vorba despre o oglinda optica, dotata

cu o bagheta magica. Daca imaginea din oglinda nu e satisfacatoare, poti folosi bagheta pentru a modifica acest continut. Odata terminat jocul, imaginea revine la normal si o poti lua de la capat, experimentind bucuria pe care o incercau si personajele din cartile de povesti. Doar ca la mijloc se afla tehnologia.

- Exista oameni care platesc 75.000 de dolari pentru un robot „cu puteri paranormale" de a-ti citi viitorul. Este vorba despre un glob de sticla din care te priveste in ochi prin cele doua microcamere instalate un soi de Gandalf din latex, in care se ascund treizeci de motorase. Astfel, robotul poate inregistra miscarile, poate procesa informatia si iti poate face un profil pe baza acesteia, are o mimica foarte realista si uneori te pune chiar pe ginduri. Dar costa 75.000 de dolari. Si este vindut ca oracol la domiciliu.

• Muzica

+ Dupa cinci ani de la „A Hundred Days Off", trioul britanic Underworld va reveni, in sfirsit, cu un nou album: „Oblivion with Bells". Piesele de pe disc, care pot fi ascultate pe MySpace, sint atit de diferite intre ele incit ar parea compuse de trupe diferite: de la un sound melancolic, minimal, meditativ pina la pasaje foarte dark. Desi la prima ascultare poate parea sub asteptari, acest lucru se datoreaza simplului fapt ca e un proiect atipic pentru Underworld-ul accelerat de altadata.

- Sugababes au lansat „Change", cel de-al cincilea album. Formula este una care, desi ar putea parea reusita, e foarte simplista: de toate pentru toate gusturile, un soi de compilatie care merge de la pop pina la reggae. Cu toate ca acopera atitea stiluri, intregul album isi pastreaza acea dulceata pe care fetele de la Sugababes si-au exersat-o inca de la inceputul carierei, cu exceptia faptului ca, de aceasta data, acele inserturi taioase care dinamizau soundul lipsesc.

• Fashion

+ Unul dintre cele mai ciudate si intrigante proiecte in ceea ce priveste accesoriile se anunta cel pus la punct de rapperul Kanye West impreuna cu excentricul artist japonez Takashi Murakami. La Paris, superstarul hip- hopului a prezentat primul obiect din aceasta colectie de bijuterii inspirate din desenele manga. De asemenea, el a mai anuntat ca nu au creat numai bijuterii extravagante si scumpe, ci si bijuterii pentru adolescentii care gusta aceasta forma de culture jamming.

- Ca si cind nu erau suficiente imprimeurile religioase, fie ele cu Iisus sau cu Fecioara Maria, si invazia de cruciulite si iconite asortate la decolteurile adinci, care au inceput sa fie foarte la moda, designerii fac un pas inainte: crucifixele cu leduri. Aceste bijuterii au si posibilitatea de a fi customizate. Dupa voia si gradul de credinta al posesorului, acesta isi poate compune texte luminoase de genul „I love Jesus" pe crucifix, pentru a face mai vizibila in discoteca declaratia lui de credinta.