Romania va incerca la Constanta sa obtina prima victorie din palmares in meciurile directe cu Olanda (doar trei egaluri si sase infrangeri). Miza este insa una mult mai mare: trei puncte ar insemna, practic, calificarea la Euro 2008. "Sunt sigur ca
Romania va incerca la Constanta sa obtina prima victorie din palmares in meciurile directe cu Olanda (doar trei egaluri si sase infrangeri). Miza este insa una mult mai mare: trei puncte ar insemna, practic, calificarea la Euro 2008. "Sunt sigur ca ne vom califica si nu conteaza de pe ce loc, asa ca sa nu aud intrebarile legate de faptul ca Mircea Sandu ar dori sa continue cu mine chiar daca nu ne-am califica! Baietii sunt foarte concentrati si dornici de victorie ca inaintea meciului din Olanda", a spus Piturca, referindu-se si la faptul ca seful FRF i-a sugerat prelungirea contractului si in eventualitatea in care Romania va rata prezenta la CE.
Piturca a afirmat ieri ca are tot lotul de jucatori valid. "Ne-am pregatit destul de bine. Ramane sa vedem ce se va intampla. In acest moment, cei 22 de jucatori sunt perfect valizi. Nu sunt nici un fel de probleme medicale. Nu m-am hotarat inca asupra formulei de inceput, ma mai gandesc la unul-doua posturi. Se pare ca Van Basten nu are nevoie sa ne vada, pentru ca ii dam noi toate informatiile prin presa", a spus Piturca. Acesta a mentionat ca le-a atras atentia jucatorilor in ceea ce priveste modul in care arbitrul intalnirii, grecul Kyros Vassaras, oficiaza. "Centralul" l-a eliminat pe Chivu la meciul Inter Milano - PSV Eindhoven, din etapa a 2-a a Ligii Campionilor. "Le-am atras atentia jucatorilor in privinta arbitrajelor. A vorbit si Chivu cu ei si le-am spus sa aiba grija ca acest arbitru acorda cartonas galben la fiecare contact mai dur", a mentionat Piturca. Selectionerul a adaugat ca jucatorii romani trebuie sa fie atenti la cei olandezi. "Intr-un meci conteaza si sansa, dar aceasta surade celui puternic, celui valoros. Noi trebuie sa ne luam masuri speciale asupra tuturor jucatorilor olandezi de la mijloc in sus. O perioada lunga am jucat la un nivel bun, sper ca si acum sa jucam la fel, pentru ca nu poti bate Olanda altfel. Pentru noi e importanta victoria, egal sau infrangere poate insemna acelasi lucru. Doar in plan psihic infrangerea ar fi altceva decat egalul", a completat Piturca. "Romania trebuie sa joace ca la Rotterdam, dar exceptand ratarile. Daca vom juca precum atunci, ii va fi foarte greu Olandei sa ne bata. Sper ca publicul sa fie un avantaj pentru noi. Pentru ei conteaza lipsa lui Van der Sar, dar si Stekelenburg este foarte bun, chiar daca nu are aceeasi experienta", a mai spus Piturca.
Marica la "rezerve"
La antrenamentul oficial de ieri, Piturca l-a folosit in echipa posibililor titulari pentru meciul cu Olanda pe atacantul Daniel Niculae. Atacantul lui Auxerre a fost utilizat de Piturca la prima echipa, in timp ce Marica (VfB Stuttgart) a fost la formatia rezervelor. Echipa posibililor titulari a fost formata din Lobont - Ogararu, Tamas, D. Goian, Rat - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicolita, D. Niculae, Mutu. "Asteptam sa castigam! Nationala Romaniei vrea sa castige fiecare meci. Acum nu ne intereseaza meciul Bulgariei, ci al nostru", a spus Marica dupa antrenament. "Van Nistelrooy este cel mai periculos olandez", a spus Chivu, in timp ce Rat crede ca lipsa lui Van der Sar va conta. "Era capitanul lor, avea experienta, stia sa-i mobilizeze", a spus Rat. Dupa antrenament, Mutu a fost abordat de ziaristi, din Bulgaria, dar a refuzat dialogul. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.