Directorul serviciului secret al Ministerului Internelor a declarat pentru Cotidianul ca subalternii l-au filat pe Ciorba la cererea DNA. Este contrazis insa de un comunicat de presa al aceluiasi serviciu.

Serviciile secrete nu au lamurit nici pina vineri cine a facut interceptarile care ii incriminau pe fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Muresan. Interesanta este insa atitudinea lui Petru Albu, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Joi, Albu a declarat pentru Cotidianul ca DGIPI nu are nici un amestec in dosarul de la DNA: "Nu am avut absolut nici o implicare in acest caz. Nu ni s-a cerut sa facem interceptari pentru nici una dintre persoanele implicate in acest caz. Dispunem de tehnica necesara si putem face interceptari, potrivit legii de organizare si functionare a MIRA, insa nu am folosit-o in acest caz. Mai mult, nu este adevarat ca unul dintre avocati ar fi putut vedea la dosar un mandat de interceptari cu numele DGIPI, pentru ca acesta nu exista". Citeva ore mai tirziu, dupa inchiderea editiei, Petru Albu ne-a contactat pentru a spune ca Gheorghe Ciorba a fost filat de subalternii sai: "Am avut totusi o implicare in acest caz. In lunile august-septembrie, cind a venit dosarul de la Alba, DNA ne-a cerut sa-l urmarim pe Ciorba. Dar nu noi am facut interceptarile".

Vineri, DGIPI a simtit nevoia sa explice, intr-un comunicat de presa, ca "directia nu a fost solicitata de organele abilitate sa faca interceptari fata de vreuna din persoanele care apar in imaginile difuzate la TVR 1 in 10 octombrie a.c. Mai mult, DGIPI nu detine inregistrari sau alte mijloace de proba". Despre filajul lui Ciorba, comunicatul nu pomenea absolut nimic. (Georgeta Ghidovat)

"Minodoru’ lu’ peste" pledeaza nevinovat Personajul Minodor din filmul DNA spune ca nu e el omul de legatura al lui Nelutu Muresan si ca toate licitatiile sint anuntate pe Internet.

Minodor Vasiloiu, seful Ocolului Silvic Dragasani, cel de care se plinge Ioan Muresan ca nu l-a anuntat despre licitatiile care au loc la Vilcea, neaga implicarea in scandalul mitei pentru Remes. "Eu nu sint omul de legatura a lui Nelutu Muresan. Nu am mai vorbit cu el de la Congresul PNTCD din ianuarie, cind ne-am situat pe pozitii opuse. Nici inainte de asta nu vorbeam prea des cu Nelutu", a spus Minodor Vasiloiu, seful Ocolului Silvic Dragasani. El a recunoscut ca il cunoaste pe Decebal Traian Remes de cind erau colegi in PNTCD, dar spune ca nu sint in relatii apropiate. "Nu l-am mai vazut pe Remes din 2000 cind era si el in partid", spune Vasiloiu. Acesta povesteste ca si-a dat demisia din functia de presedinte PNTCD Vilcea in august "pentru ca asa au fost obligati sa faca toti cei care erau impotriva lui Milut".

Minodor Vasiloiu spune exact textul pe care Muresan i-l repeta lui Ciorba in inregistrarea facuta publica vineri pentru ca acesta sa-l spuna procurorilor: anunturile de licitatii sint publicate pe Internet, firmele care vor sa participe pot lua de pe Internet datele. "Ce, trebuia sa-l anunt eu? Nu am ce sa-i spun. Totul e pe Internet. Noi nu avem licitatii cu lucrari de genul celor facute de acest domn Ciorba. La noi se fac licitatii pentru refacerea drumurilor forestiere afectate de calamitati si pentru masa lemnoasa. Licitatiile se fac lunar, dar eu nu stiu ca Ciorba sa fi participat la vreuna. Oricum, totul e pe Internet", a spus Vasiloiu. Directorul Directiei Silvice Vilcea, Adam Jinaru, ne-a spus si el ca Ciorba nu a participat la nici o licitatie. "Nu scoatem la licitatie lucrari de genul celor executate de Ciorba. Nu a participat la nici o licitatie la noi", a spus Jinaru.

Minodor Vasiloiu nu este deranjat de cazul care se face in jurul sau, considerind ca putina reclama nu strica. "Cu ocazia asta devin celebru. Ma cunoaste toata lumea acum. Cred ca deja am ajuns pe locul trei in cursa pentru primarie", glumeste Vasiloiu. (Mihaela Radu)