Chiar langa Teatrul National Iasi, in plin centrul orasului, au fost joi descoperite osemintele a trei soldati romani executati de soldatii rusi in august 1944. Oasele au fost gasite in timpul sapaturilor pentru construirea unei noi sali de teatru,
Chiar langa Teatrul National Iasi, in plin centrul orasului, au fost joi descoperite osemintele a trei soldati romani executati de soldatii rusi in august 1944. Oasele au fost gasite in timpul sapaturilor pentru construirea unei noi sali de teatru, iar arheologii si antropologii au stabilit in doar cateva ore ce s-a petrecut acolo in urma cu peste sase decenii.

„Este vorba de scheletele a trei soldati romani. Ei au fost executati dupa ce fusesera legati cu sarma si credem ca mai sunt si alte schelete. Cercetarile sunt la inceput si am stabilit ca a fost vorba de executii sumare, prin impuscare in cap sau in piept.

Este posibil sa gasim mai multe schelete, dovada ca a avut loc o executie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.