Dan Diaconescu, Mircea Badea, Robert Turcescu si Catalin Tolontan vor fi duminica avocatii jurnalistilor la campania „Zece pentru Romania".

Recenta decizie a Clubului Roman de Presa de a interzice implicarea jurnalistilor in negocierea vinzarii de spatiu publicitar va fi una dintre temele dezbatute incepind cu ora 15.30 de seful OTV, Dan Diaconescu, omul din gura presei, Mircea Badea, gazda de la „100%", Robert Turcescu, si de redactorul-sef al „Gazetei Sporturilor", Catalin Tolontan. Invitatii realizatorului Mihai Tatulici vor trebui sa tina piept tirului de intrebari venite din partea juriului campaniei, alcatuit din Aurora Liiceanu, Adriana Saftoiu, Alexandru Darie si Mircea Kivu.

Mircea Badea, Robert Turcescu, Dan Diaconescu si Catalin Tolontan vor pleda duminica pentru breasla lor Prezent pentru prima data in clasament abia anul trecut, Dan Diaconescu a ratat cu putin podiumul in favoarea lui Marius Tuca. Robert Turcescu, in schimb, s-a clasat pe pozitiile 4 si 5 in anii precedenti. Nici redactorul-sef al „Gazetei Sporturilor", Catalin Tolontan, nici Mircea Badea n-au fost prezenti anii trecuti in preferintele publicului. Notorietatea lui Dan Diaconescu e explodat o data cu decizia CNA din 2002 de a intrerupe emisia OTV. Revenit pe sticla doi ani mai tirziu, televiziunea pe care o conduce are reputatia de oaie neagra a audiovizualului autohton, insumind numai in acest an 20 de amenzi in valoare de 80.000 de euro. Cu toate acestea, in septembrie, postul lui Diaconescu a sarit pina pe locul 5 in topul audientelor. Dincolo de pasiunea pentru amenzi, Dan Diaconescu este mereu in centrul atentiei pentru achizitiile extravagante pe care le face din spatele unei averi estimate la 4 milioane de euro.

Mircea Badea a debutat in presa in 1990, la Radio Total, iar intrarea in televiziune si-a facut-o prezentind emisiuni la Tele 7abc. Au urmat Antena 1, Realitatea TV, PRO TV sau Prima TV. A revenit insa la Antena 1, unde realizeaza emisiunea „In gura presei".

Robert Turcescu a inceput presa la „Curierul National", in 1993, trecind apoi pe la Radio Total, Europa FM, TVR, „Evenimentul zilei". In prezent realizeaza emisiunea „100%" la Realitatea TV si este director editorial la Cotidianul.

Catalin Tolontan are meritul de a fi cladit de la zero doua ziare de sport: „ProSport", lansat in 1997, si „Gazeta Sporturilor", repus pe picioare in 2003 cu echipa dezertata de la „ProSport". Tolontan a cistigat de cinci ori titlul de „Ziaristul anului", precum si pe cel de „Angajatul anului" in MediaPro.

Detalii despre ingredientele ratingului inregistrat de Dan Diaconescu, pe www.cotidianul.ro/select