Euforizata de cåstigarea alegerilor parlamentare din 2004, deputata PD Anca Constantinescu a pus la colt PSD cu niste vorbe devenite celebre: „Ciocul mic! Ca acuma noi suntem la putere!“. Au fost ultimele ei cuvinte, inainte de a s
Euforizata de cåstigarea alegerilor parlamentare din 2004, deputata PD Anca Constantinescu a pus la colt PSD cu niste vorbe devenite celebre: „Ciocul mic! Ca acuma noi suntem la putere!“. Au fost ultimele ei cuvinte, inainte de a se ingropa intr-un cocon de mutenie din care n-a mai iesit påna in ziua de astazi. Timpul nu i-a dat deloc dreptate d-nei Constantinescu. PD a detinut puterea episodic si s-a retras de la guvernare in plina glorie, fara sa-si erodeze cåtusi de putin imaginea. Singurul ministru care a iesit oarecum sifonat din convulsiile care au dus la ruperea Aliantei DA a fost Monica Macovei, de altfel, un demnitar cu totul atipic pentru galeria de resurse ministeriabile din Modrogan.

Efectul ciocului mic s-a dovedit a fi unul de bumerang. In loc sa se repercuteze asupra partidelor din opozitie, asa cum si-ar fi dorit poate dna Anca Constantinescu, in clipa ei de euforie postelectorala, bumerangul s-a intors parca impotriva PD. Cu cåt se apropiau alegerile europarlamentare si esichierul politic duduia ca un rug medieval, cu atåt linistea se instapånea si mai tare in tabara PD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.