Incepånd din luna noiembrie, bucurestenii vor plati facturi majorate cu 10% pentru consumul de agent termic. Totodata, pentru eficientizarea RADET, locuitorii Capitalei vor fi obligati sa finanteze o noua institutie municipala.

Cons
Incepånd din luna noiembrie, bucurestenii vor plati facturi majorate cu 10% pentru consumul de agent termic. Totodata, pentru eficientizarea RADET, locuitorii Capitalei vor fi obligati sa finanteze o noua institutie municipala.

Consilierii Primariei Capitalei au aprobat, ieri, solicitarea RADET de majorare cu 28,7% a tarifelor pentru transport si distributie a energiei termice. Astfel, tariful la energie termica pentru bucuresteni va creste cu circa 10%, de la 1 noiembrie. In afara celor zece procente suportate de populatie, diferenta de pret rezultata in urma majorarii, de 19%, va fi subventionata din bugetul Primariei Capitalei. Potrivit deciziei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pretul local de referinta al gigacaloriei va fi de 119 lei, de la inceputul lunii urmatoare, fata de 107,5 lei, cat este in prezent. In ceea ce priveste efectul scumpirii asupra consumatorilor, estimarile regiei arata ca, in primele luni ale sezonului rece, bucurestenii care locuiesc in apartamente de doua camere vor plati 160 de lei, in loc de 140, pentru caldura si apa calda. Majorarea tarifului vine in urma solicitarii facute in luna iulie de RADET Bucuresti catre Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala. Pentru evitarea pierderilor provocate de majorarea tarifelor la utilitati, RADET a solicitat, initial, o majorare a pretului de referinta al gigacaloriei cu 40,17 la suta. In urma analizei, ANRSC a avizat scumpirea cu 28,7 la suta. La data solicitarii de majorare a tarifului, reprezentantii RADET au dat asigurari ca oamenii nu vor plati mai mult, ca urmare a scaderii consumului fata de anul trecut. Potrivit directorului general al RADET, Virgil Ramba, cresterea va fi nesemnificativa, deoarece consumul este cu 30 de procente mai mic fata de anul trecut.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.