Fiind o exceptie de la Legea generala a pensiilor, normele privind pensionarea parlamentarilor au fost date ca exemplu de eliminare a discriminarilor dintre barbati si femei. Presedintele a salutat punerea pe picior de egalitate a tuturor parlamentar
Fiind o exceptie de la Legea generala a pensiilor, normele privind pensionarea parlamentarilor au fost date ca exemplu de eliminare a discriminarilor dintre barbati si femei. Presedintele a salutat punerea pe picior de egalitate a tuturor parlamentarilor, insa a solicitat ca varsta de pensionare a acestora sa atinga nivelul maxim prevazut de Legea pensiilor, de 65 de ani, cu un stagiu de cotizare de 35 de ani la bugetul asigurarilor sociale. In cererea de reexaminare, Basescu invoca procesul de imbatranire a populatiei care creeaza o presiune suplimentara asupra bugetului asigurarilor sociale. In consecinta, spune presedintele, varsta de pensionare ar trebui sa scada, nu sa creasca, conform tendintei din statele care se confrunta cu o scadere demografica, provocata de reducerea severa a ratei natalitatii. In cererea de reexaminare, Basescu mai precizeaza ca regimul exceptiilor ar trebui sa difere doar in mica masura de regimul general, mai ales in cazul demnitarilor care sunt alesi. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.