Evenimentul "Seara Campionilor - Stele in iarba", care s-a desfasurat aseara la Cluj si a opus Romania '94 vs. Olanda '94, a inceput miercuri seara in Capitala, acolo unde a avut loc licitatia tricourilor jucatorilor care urmau sa evolueze aseara. Ve
Evenimentul "Seara Campionilor - Stele in iarba", care s-a desfasurat aseara la Cluj si a opus Romania '94 vs. Olanda '94, a inceput miercuri seara in Capitala, acolo unde a avut loc licitatia tricourilor jucatorilor care urmau sa evolueze aseara. Vedeta galei a fost Ioan Ovidiu Sabau, cel caruia fostii colegi din "Generatia de aur" au decis sa-i organizeze cu acest prilej si jocul de retragere, al carui tricou s-a vandut cu 55.000 de euro. Cumparatorul a fost cel asteptat, Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, care a fost trimis la Bucuresti de catre patronul Arpad Paszkany cu o misiune clara: Sabau, Andone si Gullit. Muresan s-a achitat de sarcina si a plecat mai "lejer" cu 75.500 de euro. Pe locul doi la capitolul generozitate s-a situat unul dintre organizatori, Gica Popescu, fostul mare international achitand 40.000 de euro pentru mai multe tricouri, majoritatea ale jucatorilor olandezi. Imediat in apropierea "Baciului" s-a situat cumnatul Gica Hagi, cu 39.000 de euro cheltuiti, dintre care numai 11.000 au fost platiti pentru un tricou donat de Luis Figo. Foarte activi la strigare au mai fost Gigi Netoiu si Vasile Turcu, care au lasat fiecare peste 30.000 de euro. Dupa Sabau, cele mai scumpe tricouri ale serii au fost ale celor doi Gica, pentru acestea platindu-se cate 20.000 de euro, si cel al lui Ruud Gullit, pentru 15.000 de euro. Surpriza serii a venit de la actuala nationala a Olandei, care a facut un gest frumos, trimitand o donatie a fotbalistilor in valoare de 50.000 de euro, plus un tricou al lui Van Nistelrooy semnat de toti jucatorii lui Van Basten. La suma totala de 388.500 de euro adunata miercuri seara, se vor adauga banii stransi din vanzarea biletelor la meciul de aseara, grosul urmand sa mearga catre "SOS Satele Copiilor", iar o parte sa fie donata primului antrenor al lui Sabau. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.