Procurorii au dispus punerea sub urmarire penala a staretului Manastirii Neamt, sub acuzatia de incalcare a Legii 50/1991 privind executarea fara autorizatie a lucrarilor de constructii in zona de protectie a unui monument istoric. Staretul Benedict
Procurorii au dispus punerea sub urmarire penala a staretului Manastirii Neamt, sub acuzatia de incalcare a Legii 50/1991 privind executarea fara autorizatie a lucrarilor de constructii in zona de protectie a unui monument istoric. Staretul Benedict Sauciuc (foto) a intrat in atentia anchetatorilor inca de la inceputul acestui an, dupa ce a dispus demolarea unor cladiri vechi din zona manastirii si ridicarea, in locul acestora, a unui numar de noua constructii. Printre acestea se numara un punct farmaceutic, un iaz, o gospodarie zootehnica, o cladire cu locuinte monahale si o Casa a Pelerinului. In conformitate cu Legea 350/2001, pentru ridicarea acestor noi constructii in zona de protectie a manastirii ar fi fost necesare obtinerea unor autorizatii speciale, precum si intocmirea obligatorie a unui plan urbanistic zonal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.