In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre efectele incalzirii globale si despre masurile prin care se incearca limitarea acestora. Provocarea pe care acest secol o aduce este legata de conservarea resurselor naturale si de eliminarea pe cat pos
In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre efectele incalzirii globale si despre masurile prin care se incearca limitarea acestora. Provocarea pe care acest secol o aduce este legata de conservarea resurselor naturale si de eliminarea pe cat posibil a factorilor de poluare.
Imobiliarul nu putea sa ramana in urma celorlalte domenii, astfel ca a integrat solutii ecologice in produsele sale, in speranta de a preveni degradarea mediului inconjurator. O principala preocupare in domeniul constructiilor este marirea eficientei cu care cladirile utilizeaza resurse precum energia, apa. Integrand conceptul folosirii resurselor regenerabile (soare, vant, apa) in locuinte se reduc considerabil costurile de mentenanta si consumul de energie.Vara, folosirea "energiei verzi" aduce o economie de 80%Dezvoltatorii proiectului Scrovistea Dream au integrat in planul de constructie a locuintelor dotarea acestora cu tehnologii de ultima ora, care folosesc energia solara si cea subterana pentru marirea eficientei sistemelor de incalzire, ventilare si aer conditionat. "Folosirea surselor de energie alternativa ne detaseaza de celelalte proiecte aflate in dezvoltare. Utilizarea energiei verzi aduce o reducere cu 80% pe timpul verii a costurilor si 45% pe timpul iernii", ne-a declarat Niculai Simionescu, general manager in cadrul GSO Edificia.
Principalul avantaj al intrebuintarii puterii soarelui este in primul rand imbunatatirea performantelor energetice ale cladirilor. "Instalatiile solare, centrala termica, prin folosirea temperaturii subterane, pot asigura consumul de energie casnica, venind in ajutorul clientilor prin economii substantiale", spune Simionescu.
In plus, energia in mod normal eliminata odata cu apa si aerul cald ce sunt deseuri ale diferitelor sisteme ale casei -incalzire, instalatii - poate fi recuperata prin dispozitive tehnice, realizandu-se importante economii. Pe de alta parte, folosirea unor izolatii performante reduce in mod semnificativ consumul sistemelor de incalzire si ventilare. "Structura caselor va fi realizata din cadre de beton, fiind imbracata in pereti din caramida porotherm cu dimensiuni de 38 cm pentru exterior si 11,5 cm pentru interior. Casele vor fi dotate cu izolatie fonica si hidroizolatie", informeaza managerul general al companiei.Investitie de 80 mil. euro in proiectul Scrovistea DreamCompania GSO Edificia dezvolta un ansamblu rezidential, conceput ca un minioras, in comuna Peris, din judetul Ilfov, langa lacul si padurea Scrovistea, care va fi finalizat in 2012. Simionescu a tinut sa precizeze ca "Scrovistea Dream se adreseaza celor care isi doresc achizitionarea unei locuinte departe de stresul si galagia orasului. Situat la 20 de km de Bucuresti, acest complex rezidential se remarca prin imbinarea constructiilor moderne cu natura. Fiind localizat langa padure, complexul va conferi locatarilor sai liniste si relaxare, dar si incantare prin privelistea oferita de lac".
Prima etapa a proiectului va fi finalizata in 2009 si va include 480 de case, un centru comercial, gradinita si cabinete medicale, dezvoltate pe o suprafata de 17 ha. Proiectul va cuprinde locuinte individuale, dar si 60 de vile insiruite, cu cate 2 apartamente fiecare. "Noutatea acestui complex rezidential este conferita de programul de dezvoltare a locuintelor, denumit "casa care creste". Conform acestuia, orice casa are un proiect de baza, care poate fi modificat ulterior, in functie de dorintele sau necesitatile clientului, prin adaugarea uneia sau a mai multor camere", spune Niculai Simionescu.
Alte elemente de noutate sunt, potrivit managerului general, folosirea resurselor alternative si flexibilitatea proiectelor, care permit impartirea camerelor in functie de dorinta beneficiarului.
Locatarii Scrovistea Dream vor avea la dispozitie centre de relaxare si agrement, 2 terenuri de sport si o scoala de echitatie, care isi va desfasura activitatea in cadrul rezervatiei naturale.Pretul se ridica la 1.000 euro/mp construitCasele incluse in proiect au o suprafata care variaza intre 132 mp si 480 mp, iar suprafata terenului este cuprinsa intre 250 si 1.000 mp. Un apartament cu 2 camere va costa circa 72.000 euro, iar o casa cu o suprafata construita de 480 mp va costa aproximativ 600.000 euro. In acest pret sunt incluse terenul, instalatiile solare, centrala termica si filtrul de tratare a apei. In plus, fiecare locuinta beneficiaza de loc de parcare, cu precizarea ca in curte se mai poate parca un automobil.
Cei care aleg sa isi achizitioneze o locuinta in cadrul ansamblului Scrovistea Dream va trebui sa plateasca 1.000 euro/mp construit si 100 euro/mp de teren. Ca modalitate de plata, la contractare clientul plateste 20.000 euro/mp pentru inceperea lucrarilor si va achita suprafata terenului. Pentru executarea planului, clientul va plati 30.000 euro, iar la acoperirea casei va achita tot 30.000 euro, diferenta fiind platita la terminarea locuintei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.