Aseara, TVR ar fi trebuit sa difuzeze partea a doua a serialului acuzator la adresa cuplului Muresan-Remes. Primul episod facea referire la bani, in timp ce al doilea, la carnati si tuica. Nu stim daca lucrurile au decurs exact in aceasta ordine. Or
Aseara, TVR ar fi trebuit sa difuzeze partea a doua a serialului acuzator la adresa cuplului Muresan-Remes. Primul episod facea referire la bani, in timp ce al doilea, la carnati si tuica. Nu stim daca lucrurile au decurs exact in aceasta ordine. Oricum, pentru ceea ce incercam in continuare sa demonstram, asta are mai putina importanta. De la inceput trebuie spus ca imaginile video si audio au fost facute publice dupa ce ex-ministrul agriculturii Ioan Avram Muresan a fost retinut pentru 24 de ore si apoi eliberat. Aici se impune urmatoarea intrebare. Daca magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-ar fi arestat marti 9 octombrie pe Muresan, ar mai fi avut ocazia o tara intreaga sa vizioneze imaginile socante cu ministrii corupti? Probabil ca nu acum, dar, mai mult ca sigur, hotararea de a-i face de rusine pe liberali, pe postul national de televiziune (urmarit pana in cele mai indepartate catunuri), a survenit esecului inregistrat saptamana trecuta de democrati in Parlament, cand cabinetul Tariceanu a ramas neclintit de pe urma motiunii.

Imediat dupa ramanerea in libertate a lui Muresan, luni si marti, au aparut in presa scrisa materiale despre existenta unor inregistrari cu deja fostul ministru Remes, surprins in timp ce primea un plic cu bani. Evident, era un simplu anunt menit a pune nervii la incercare atat ai persoanelor direct implicate in operatiune, ai ziaristilor ahtiati dupa stiri-bomba, cat si oamenilor de rand. Astfel ca, miercuri seara, la ora de varf, TVR da filmul pe post. Inregistrarile sunt facute ca la carte. Muresan si Remes apar in toata splendoarea. Omul de afaceri Gheorghe Ciorba, devenit celebru peste noapte, pune pe tava DNA un fost si, la momentul respectiv, un actual ministru. Are doua dosare si, pentru a primi jumatate din pedeapsa, face tot atatea autodenunturi. Tehnic s-a lucrat impecabil. Filmul poate servi ca material didactic la orice institut de profil. Schema este clasica. O persoana se intalneste cu un om de afaceri, da bani in plic pentru a obtine facilitati din partea statului. Apare intermediarul care plaseaza plicul inaltului functionar. De fapt, nu lui direct, ci intr-o servieta. ~sta este momentul-cheie cand anchetatorii ar fi trebuit sa intervina.

Flagrantul este un moment operativ in care trebuie identificati fapta si faptuitorul, imediat dupa comiterea infractiunii. Este imposibil de dat o explicatie logica pentru ratare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.