Vorbitorii de engleza reprezinta o treime din totalul de un miliard de internauti existenti in intreaga lume, insa si alte limbi au inceput sa fie folosite foarte des pe internet, in special cele asiatice. In prezent, dintre cele 1,2 miliarde de per
Vorbitorii de engleza reprezinta o treime din totalul de un miliard de internauti existenti in intreaga lume, insa si alte limbi au inceput sa fie folosite foarte des pe internet, in special cele asiatice. In prezent, dintre cele 1,2 miliarde de persoane care folosesc internetul in lume, 31% (366 de milioane) utilizeaza limba engleza ca principala limba de conversatie, potrivit site-ului internetworldstats.com Chineza, care se afla pe locul al doilea ca rata de utilizare online, continua sa castige teren. Astfel, 15,7% (184 de milioane) dintre internauti cunosc limba chineza, numarul lor fiind de cinci ori mai mare decat in urma cu sapte ani. Pe locul al treilea din punct de vedere al utilizarii online se afla spaniola, limba materna a 8,7% dintre internauti (102 milioane), urmata de japoneza (86 de milioane, 7,4%), franceza si germana (cate 59 de milioane, 5%), portugheza (47 de milioane, 4%), coreeana (34 de milioane, 2,9%), italiana (31 de milioane, 2,7%) si araba (29 de milioane, 2,5%).  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.