Hagi: "Echipa noastra are nevoie de o calificare. Trebuie sa scoatem maximum din acest meci". Adi Ilie: "O victorie ne-ar califica. Mutu e un jucator valoros si poate sa faca diferenta". F. de Boer: "Daca ne uitam la faptul ca Romania joaca acasa, se
Hagi: "Echipa noastra are nevoie de o calificare. Trebuie sa scoatem maximum din acest meci". Adi Ilie: "O victorie ne-ar califica. Mutu e un jucator valoros si poate sa faca diferenta". F. de Boer: "Daca ne uitam la faptul ca Romania joaca acasa, se poate spune ca e favorita. O remiza ar fi suficienta ca sa se califice ambele echipe"


Cea de-a treia editie a "Serii Campionilor", eveniment pus la cale de Gica Popescu in folosul fundatiei "SOS Satele Copiilor", a fost o reusita deplina. "Generatia de Aur" si "Portocala Mecanica" au incheiat la egalitate, 5-5, un meci care a insemnat, totodata, retragerea din activitatea de jucator a lui Ioan Ovidiu Sabau. Chiar daca trecerea anilor a mai lasat urme, vedetele de ieri au oferit un spectacol de gala, demonstrand ca nu si-au pierdut stralucirea. Cele mai multe aplauze le-a cules Gica Hagi, care a rasplatit dragostea tribunelor cu doua goluri care au amintit de vremurile sale de glorie. Eroul serii a fost insa Nelutu Sabau, caruia i s-a oferit sansa de a se retrage oficial chiar in orasul in care a debutat pe prima scena fotbalistica a tarii, in tricoul Universitatii Cluj. "Nu ma asteptam la o astfel de retragere si le multumesc celor care s-au gandit sa organizeze un astfel de meci. Le multumesc si fostilor jucatori olandezi care si-au facut timp sa vina in Romania", a declarat actualul antrenor al Gloriei Bistrita.


Cu o seara inaintea meciului, a avut loc o licitatie de tricouri, la care s-au strans 388.500 de euro, bani care vor fi donati fundatiei "SOS Satele Copiilor". Cea mai mare suma a fost obtinuta pe tricoul lui Sabau, care a fost adjudecat de presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, pentru 55.000 e euro.


meci caritabil
GENERATIA DE AUR- Legendele Olandei: 5 - 5 (3-1)Stadion: Constantin Radulescu. Spectatori: 11.000. Arbitri: Ion Craciunescu / Cristian Balaj.Au marcat: Hagi (a€™34, a€™49), Ganea (a€™54), V. Moldovan (a€™62), Craioveanu (a€™80) / Witschge (a€™22), Van Hooijdonk (a€™27, a€™45), R. de Boer (a€™47), Trustfull (a€™59). GENERATIA DE AUR: Stelea - D. Petrescu, Mihali, G. Popescu, Selymes - Sabau, Hagi, A. Ilie - Lacatus, V. Moldovan, Ganea. Au mai jucat: Craioveanu, Dobos, Rotariu, Stangaciu, Balint, I. Andone. Antrenori: Emeric Ienei si Anghel Iordanescu.LEGENDELE OLANDEI: Van Breukelen - Konterman, Verlaat, F. de Boer, Numan - R. de Boer, E. Koeman, Jonk, Witschge, Trustfull - Van Hooijdonk. Au mai jucat: Van Hintum, Middelbeek si M. Kreek. Antrenor: Ben Wijnstekers.
RETRAGERE. Meciul de la Cluj a reprezentat si ultima aparitie sub tricolor pentru Nelutu Sabau (stanga)

    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.