Iarna isi face simtita prezenta in acest week-end. Temperaturile vor fi cu 10 grade mai scazute decat normele climatologice pentru aceasta perioada a anului, iar vantul va completa din plin senzatia de rece.

Conform meteorologilor, vantul
Iarna isi face simtita prezenta in acest week-end. Temperaturile vor fi cu 10 grade mai scazute decat normele climatologice pentru aceasta perioada a anului, iar vantul va completa din plin senzatia de rece.

Conform meteorologilor, vantul va prezenta intensificari in toate regiunile tarii, iar in Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea va atinge si 70-80 km/h. La munte insa viteza va depasi 100 km/h si va viscoli zapada. Cei care locuiesc in jumatatea de nord a Moldovei se pot bucura de primii fulgi de nea. Vinovatul principal pentru aceasta racire accentuata a vremii este aerul rece care va patrunde in tara noastra din aceasta noapte, dinspre Groenlanda si Peninsula Scandinava. Inceputul saptamanii viitoare va fi si el marcat de aceasta racire a vremii. Exista insa si o veste buna, si anume de marti vremea se va incalzi treptat. Astfel, temperaturile diurne, dar si cele nocturne se vor apropia de normalul climatologic pentru luna octombrie. Vremea va avea un aspect frumos, cu maxime la scara intregii tarii cuprinse la jumatatea saptamanii viitoare intre 12 si 20 de grade, iar minimele se vor incadra intre 0 si 12 grade. Totodata, de luni noaptea nu va mai ploua, iar vantul va slabi din intensitate. Important de mentionat este si faptul ca la deal si la munte va fi frumos si cald, dar la campie si in zonele de podis se va forma ceata.

Si in Capitala va fi o vreme rece in acest sfarsit de saptamana. Directorul RADET, Virgil Ramba (foto), a anuntat ca blocurile racordate la sistemul de incalzire centralizata vor primi caldura pana marti, cand sunt prognozate 15-16 grade. Joi, mercurul termometrelor va atinge 18-19 grade.  Comentariul specialistuluiIn Norvegia, nordul Suediei si al Rusiei, precipitatiile de ieri, putine si slabe cantitativ, au fost sub forma de ninsoare. Alt aer rece va patrunde dinspre Groenlanda, deasupra tarilor central-estice si de sud-est, apoi si in tara noastra, incepand de la noapte, si va ramane la inceputul saptamanii viitoare. Dupa incetarea precipitatiilor, o data cu degajarea cerului, se va produce bruma, indeosebi in Transilvania si in Maramures; in a doua parte a saptamanii viitoare, cand si vantul va slabi din intensitate, urmeaza o patrundere calda in straturile mai inalte ale atmosferei, aceasta insemnand o crestere de temperatura ce se va resimti mai mult la deal si la munte.
meteorolog: Romica JurcaBucurestimax. 17°C a— min. 3°C
a—Azi (sambata): Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Vantul va sufla moderat.

a—Maine (duminica): Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi noros, favorabil ploii de scurta durata. Maxima: 13°C, iar minima: 1°C.

a—Poimaine (luni): Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 13°C, iar minima: 1°C.


Azi in taraBacau 11°C a— Baia Mare 11°C a— Brasov 11°C a— Buzau 15°C a— Cluj-Napoca 11°C a— Constanta 17°C a— Craiova 18°C a— Deva 14°C a— Galati 15°C a— Iasi 12°C a— Miercurea-Ciuc 8°C a— Oradea 13°C a— Pitesti 17°C a— Sibiu 12°C a— Suceava 9°C a— Targu-Mures 13°C a— Timisoara 13°C


La muntea—Azi (sambata): Cerul va deveni treptat variabil in Occidentali si va fi noros in Orientali si Meridionali, pe arii extinse, vor cadea precipitatii care se vor transforma in lapovita si ninsoare.

a—Maine (duminica): Vremea va continua sa se raceasca, devenind deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari in Orientali.

a—Poimaine (luni): Vremea se va mentine deosebit de rece. Cerul va avea unele innorari in masivele din jumatatea estica a tarii, unde vor mai fi precipitatii sub forma de ninsoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.