Proiectul costa 170 de milioane de euro si va fi suportat de Bulgaria si Romania; avem de platit 52 de milioane de euro.

Podul dintre Calafat si Vidin va fi inceput anul viitor, urmind a fi definitivat in anul 2010, au declarat joi
Proiectul costa 170 de milioane de euro si va fi suportat de Bulgaria si Romania; avem de platit 52 de milioane de euro.

Podul dintre Calafat si Vidin va fi inceput anul viitor, urmind a fi definitivat in anul 2010, au declarat joi, la Calafat, ministrii roman si bulgar ai Transporturilor, Ludovic Orban, respectiv Peter Mutafchiev.

Proiectul are o valoare de circa 170 de milioane de euro si include construirea unui pod feroviar si rutier, lung de 1,97 kilometri. Trecerea Dunarii va avea doua benzi pe sens, linie feroviara, un trotuar pentru pietoni si o pista pentru biciclisti cu o latime de doi metri. Construirea podului pica in sarcina partii bulgare, partea romana urmind sa asigure construirea infrastructurii rutiere si feroviare de conectare la pod. Efortul partii romane, in valoare de 52 de milioane de euro, va fi suportat in proportie de 75% din fondurile nerambursabile ISPA.

Podul va fi construit de compania spaniola FCC Construction. Pe linga discutiile privitoare la acest pod, cei doi ministri au mai semnat doua acorduri, primul privind realizarea unui pod intre Bechet si Oreahovo, al doilea prevazind realizarea unor alte poduri. "Va fi un proiect de parteneriat public-privat, care va respecta legislatia romaneasca in domeniul concesiunii, pornind de la initiativa primarilor din cele doua localitati", a afirmat Ludovic Orban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.