Leul a facut ieri un pas inapoi in fata euro, euforia de acum doua zile declansata de anuntul privind cresterea inflatiei anualizate din septembrie la peste 6% pierzandu-si o parte din efect.
"Speculatorii au facut un mic pas inapoi, ei asteptan
Leul a facut ieri un pas inapoi in fata euro, euforia de acum doua zile declansata de anuntul privind cresterea inflatiei anualizate din septembrie la peste 6% pierzandu-si o parte din efect.
"Speculatorii au facut un mic pas inapoi, ei asteptand acum o reactie din partea BNR dupa anuntul privind depasirea tintei sale de inflatie cu un punct procentual, declara un dealer bancar. De altfel, la nivelul pietei monetare nu s-a intamplat nimic deosebit, dobanzile pe termen scurt mentinandu-se in apropierea nivelului celei de politica monetara a BNR. Pe de alta parte in prima parte a zilei la nivelul monedelor emergente s-a observat o evolutie descendenta, dupa care au revenit usor pe plus. Sa nu uitam si factorul politic, reprezentat de scandalul in jurul ministrului Remes, care ar putea avea efecte asupra stabilitatii Guvernului". Cursul mediu al euro a urcat de la 3,3185, acum doua zile, la 3,3295 lei, pe o piata unde tranzactiile s-au realizat intr-un culoar ingust, de 0,7 bani, comparativ cu cel de aproape 4 bani de miercuri. Deschiderea s-a facut la 3,3285 - 3,3315 aproximativ egal cu cel de la inchiderea de miercuri, maximul de tranzactionare al sedintei fiind de 3,3350 lei, iar minimul de 3,3270 lei. Pe piata monetara, s-a observat o usoara tendinta de scadere, cele la o zi fiind cuprinse intre 5,8 si 6,8% iar cele la o saptamana intre 6,1 si 7,1%. Cursul mediu al dolarului nu a fost impins in sus de cel al euro, el coborand de la 2,3463 la 2,3436 lei. Paritatea dintre moneda unica si cea americana a reintrat pe o panta ascendenta, dupa o perioada care a fost caracterizata de marcarile de profit ale speculatorilor. Astfel, ieri euro a urcat la 1,4215 dolari, dupa ce marti coborase aproape de 1,40 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.