Construirea unui pasaj rutier in zona Razoare creste valoarea terenurilor din jur, printre acestea aflandu-se si cel scos la vanzare de primarul general Adriean Videanu.
Este vorba despre cele sase hectare ale fabricii Titan Mar Bucuresti, pe c
Construirea unui pasaj rutier in zona Razoare creste valoarea terenurilor din jur, printre acestea aflandu-se si cel scos la vanzare de primarul general Adriean Videanu.
Este vorba despre cele sase hectare ale fabricii Titan Mar Bucuresti, pe care familia Videanu le-a pus in vanzare, prin doua agentii imobiliare, la un pret de 1.800 de euro/mp - ceea ce reprezinta o valoare totala a terenului de 108 milioane de euro.
La licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru construirea pasajului rutier de la Razoare au depus oferte constructori din Grecia, Portugalia si doua consortii romano-germane, castigatorul urmand sa fie anuntat pana la sfarsitul lunii. "Pasajul de la Razoare este o investitie complexa, aflata deja in faza de adjudecare. Licitatia a avut loc, iar desemnarea castigatorului va fi anuntata curand de comisia de licitatie. (...) Pasajul va fi construit pe doua nivele: unul va face legatura intre Drumul Taberei si Eroilor, iar altul intre fosta Trafic Greu si Pasajul Basarab. Este o investitie necesara, deoarece intersectia Razoare, de fapt "stramtoarea Razoare" este cea mai vulnerabila zona din punct de vedere al traficului. Practic, intersectia blocheaza accesul spre oras a cel putin 100.000 de bucuresteni, adica cei care locuiesc in cartierul Drumul Taberei - Ghencea", a explicat Videanu.
Inceperea lucrarilor la pasajul Razoare va fi precedata de o dezbatere publica, in care se vor analiza solutiile alternative de trafic pe durata lucrarilor. "Ca sa poti sa realizezi pasajul trebuie sa ai un proiect de deviere a circulatiei, chiar daca aceasta solutie inseamna circulatie mai dificila decat este acum. Problema este ca o perioada de un an si jumatate - doi ani se va crea un disconfort participantilor la trafic. Va urma o perioada extrem de dificila pentru cei din Drumul Taberei, din punct de vedere al traficului", a mai spus primarul general.
Municipalitatea Bucurestilor va investi, in urmatorii doi ani, peste 1,2 miliarde de euro pentru construirea a 14 pasaje rutiere - supraterane si subterane -, printre acestea numarandu-se pasajul subteran de la Grozavesti (amenajat pe Sos. Grozavesti, in continuarea pasajului Basarab, care va avea o intrare in zona Piata Leului, va traversa zona Academiei Militare si va iesi in zona intersectiei Calea 13 Septembrie cu T. Vladimirescu), pasajul Nordului (in zona Baneasa) si cel de la Piata Sudului. Alte proiecte menite sa fluidizeze traficul in oras sunt strapungerile Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Pitesti si Prelungirea Ghencea-Domnesti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.