Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a declarat ieri ca nu a primit si nu a dat nici un ban lui Traian Remes si ca omul de afaceri Gheorghe Ciorba s-a dovedit a fi un "agent al DNA". Muresan l-a acuzat pe presedintele Traian Basesc
Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a declarat ieri ca nu a primit si nu a dat nici un ban lui Traian Remes si ca omul de afaceri Gheorghe Ciorba s-a dovedit a fi un "agent al DNA". Muresan l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu pentru ceea ce s-a intamplat, caracterizandu-l pe acesta drept "un comunist si un securist, care vrea sa elimine incet-incet Guvernul". Fostul ministru al Agriculturii a declarat ca nu mai conteaza cine a dat imaginile la TVR, dar ca doar la comanda sefului statului a putut fi facut acest lucru.
"Pana acum, nu mi-au fost prezentate nici un fel de probe din dosar. Azi dimineata (n.r. - joi), am vazut si eu acele imagini pentru prima oara. Am explicatii pentru tot ceea ce se vede pe film, insa pana la ora actuala nu mi s-a dat posibilitatea sa explic", a spus fostul demnitar. Muresan a spus ca in dosarul cu care a mers la masa la Traian Remes nu se afla nici un plic cu bani. "Daca plicul cu bani era acolo, eram arestati", a declarat fostul ministru al Agriculturii, adaugand ca Ciorba a vrut sa introduca un plic cu bani in dosar, insa nu l-a lasat. El a spus ca isi aduce aminte ca intalnirea cu Remes a avut loc intr-o duminica, intre orele 10.00 -11.00, in momentul in care ministrul Agriculturii se deplasa de acasa spre Guvern. Muresan a sustinut ca desenele si schitele la care se face referire ar fi niste notite facute in timp ce ii explica lui Remes cazul despre retrocedarea sediului Episcopiei Greco-Catolice din Baia Mare, care era si subiectul lor de discutie. Fostul demnitar a declarat ca si-a inchis mobilul in timpul intalnirii cu Remes pentru ca era agasat de telefoanele lui Ciorba.
Fostul ministru a mai spus ca are dubii in ceea ce priveste momentul inregistrarii video pe terasa din Piata Dorobanti. "Ba apar cu un sacou albastru, ba cu unul bej", a explicat Muresan. Acesta a spus ca a avut dubii in momentul in care s-a asezat la masa, intrucat a observat doua persoane care se pregateau sa ocupe chiar masa de langa ei, desi toata terasa era libera, si chiar i-a atras atentia lui Remes asupra acestui fapt. Referindu-se la discutia telefonica pe care a avut-o cu Remes ulterior intalnirii, Muresan a declarat ca e posibil ca in discutie sa fi fost vorba despre un alt caz privind retrocedarea terenurilor IAS Blaj.
"DNA este cainele lui Basescu"
Muresan a afirmat ca Basescu are ca scop "sa isi omoare toti posibilii adversari" si ca nu mai conteaza cine a dat imaginile la TVR, dar ca doar la comanda sefului statului a putut fi facut acest lucru. "Il cunosc. Il stiu de cand faceam parte din acelasi guvern. Cand nu ii trecea o hotarare de guvern urla, batea cu pumnul in masa. E un om care nu-si tinea cuvantul niciodata. Basescu nu se mai poate schimba. Nici un comunist nu se poate schimba", a declarat Muresan. Acesta s-a referit la un presupus moment din timpul unei sedinte a Cabinetului Radu Vasile, cand premierul le-a cerut ministrilor sa scrie declaratii olografe ca nu au colaborat cu Securitatea. "Basescu a spus atunci: <<Dati-mi si mie sa semnez, ca la cate declaratii cu Securitatea am semnat, nu mai conteaza. Sunt dulapuri intregi>>, a sustinut fostul ministru al Agriculturii, citat de Mediafax. "DNA este cainele lui Basescu si este un caine turbat care trebuie impuscat, iar stapanul pus sa plateasca", a spus Muresan. Acesta a declarat ca se va adresa tuturor instantelor europene si ca va face si o plangere la CEDO.
Pe de alta parte, Muresan a catalogat demisia din functie a lui Remes drept o greseala, intrucat se da curs unui scenariu care se construieste de cateva luni impotriva oamenilor politici. Muresan a mai spus ca la dosarul in care este cercetat de DNA nu exista nici o declaratie olografa a lui Gheorghe Ciorba, iar cele care exista sunt elaborate, contrastand cu stilul simplu al omului de afaceri, despre care a spus ca nu stie sa faca diferenta intre timpul verbelor. De asemenea, el a aratat ca la dosar exista doua declaratii contradictorii ale lui Gheorghe Ciorba. "Din una din ele reiese ca mi-ar fi dat 10.000 de euro si 15.000 de euro lui Decebal Traian Remes, iar in alta revine. Dar nu e clar", a declarat Ioan Avram Muresan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.