In 9 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis cererea de revizuire formulata in acest dosar, astfel incat parintii Monicai Macovei au pierdut casa castigata in instanta. Prin decizia 3326, instanta suprema a admis cererea de revizuire
In 9 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis cererea de revizuire formulata in acest dosar, astfel incat parintii Monicai Macovei au pierdut casa castigata in instanta. Prin decizia 3326, instanta suprema a admis cererea de revizuire formulata de Ana Maria Petrini, mostenitorul familiei fostului proprietar, si a schimbat in totalitate decizia din 30 septembrie 2005 prin care parintii Monicai Macovei primeau castig de cauza. In motivarea admiterii cererii de revizuire, judecatorii au tinut cont de prevederile legale care impun indeplinirea cumulativa a trei conditii: condamnarea disciplinara a unui magistrat, sanctionarea disciplinara trebuie sa fi fost produsa pentru exercitarea functiei cu "rea-credinta" sau grava neglijenta, precum si ca sanctionarea trebuie sa fi fost aplicata in cauza care formeaza obiectul revizuirii.
In motivarea solutiei, judecatorii au stabilit ca prin hotararea din 28 martie 2006 a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala, Danut Cornoiu, a fost sanctionat disciplinar, hotararea devenind defintiva la completul de noua judecatori al ICCJ. La sfarsitul lunii noiembrie 2005, DNA a declansat verificari sub aspectul comiterii vreunei infractiuni privind fapte de coruptie, legat de modul in care parintii fostului ministru al Justitiei au obtinut apartamentul in care locuiesc. In urma verificarilor facute de DNA a reiesit ca in imobilul in care locuiau parintii lui Macovei, printre locatari figura si medicul Bogdan Popa, cel care l-a operat pe sotul judecatoarei Luana Stancu. In urma "serviciului" facut, judecatoarea Stancu i-a cerut lui Danut Cornoiu sa intre in completul care judeca dosarul privind revendicarea apartamentului din imobilul in care locuiau doctorul Popa si parintii fostului ministru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.