Banca tinteste o cota de piata de 2% in 2011
39 de sucursale in 9 oraseMillennium Bank Romania, subsidiara celui mai mare grup financiar din Portugalia, Millennium bcp, si-a deschis ieri portile pe piata bancara romaneasca prin 39 de sucursale s
Banca tinteste o cota de piata de 2% in 2011
39 de sucursale in 9 oraseMillennium Bank Romania, subsidiara celui mai mare grup financiar din Portugalia, Millennium bcp, si-a deschis ieri portile pe piata bancara romaneasca prin 39 de sucursale si isi propune sa atinga o cota de piata de 2% in trei ani, au anuntat reprezentantii institutiei de credit. "Noi am venit acum doi ani in Romania si am concurat pentru privatizarea BCR, liderul pietei bancare romanesti. Nu am reusit sa castigam aceasta cursa, insa am studiat tara, economia acesteia, piata financiara si ne-am dat seama ca este bine sa aducem Millennium aici, sa demaram un proiect greenfield. Suntem fericiti si iata ca azi deschidem 39 de usi, ale sucursalelor noastre in tara", a declarat directorul general al Millennium Bank Romania, Jose Toscano. "Deschiderea oficiala a Bancii Millenium in Romania este pentru noi o promisiune onorata. Romania ocupa un loc semnificativ in strategia noastra de dezvoltare si lansarea de astazi subliniaza angajamentul nostru fata de tara si poporul acesteia. Am construit banca Millennium pentru a fi eficienta, moderna, avansata din punctul de vedere al tehnologiei IT, inovatoare, cu personal instruit, receptiv la nevoile clientilor si pentru a fi un partener financiar pe viata pentru clientii nostri", a declarat Filipe de Jesus Pinhal, presedintele Millennium bcp.Pana in 2011, banca prevede pierderi de 140 milioane euro"Sectorul financiar din Romania este foarte competitiv, marile banci sunt deja prezente, asa ca viata noastra nu va fi usoara. Vrem sa fim o banca universala, cu o gama larga de produse si mai multe canale de distributie", a spus Toscano.
Investitia initiala este de 40 milioane euro, iar potrivit strategiei de dezvoltare, banca intentioneaza sa investeasca inca 300 milioane euro pana la finele anului 2011, urmand ca numarul de sucursale sa ajunga la 100 pana in 2010. Banca are in vedere atingerea unei cote de piata de 1,5% in 2010, pentru ca un an mai tarziu sa ajunga la 1,9%. Pentru 2012 si 2013, Jose Toscano a mentionat ca doresc sa atinga o cota de piata de 2,2% si respectiv 2,3%.
Directorul general al institutiei de credit a mentionat ca strategia Millennium Bank prevede atingerea pragului de rentabilitate in anul 2011, pana atunci acumuland pierderi totale de 140 milioane euro, dintre care 29 milioane euro in 2007.
Banca isi propune sa obtina un profit de 1 milion euro in 2011 si de 27 milioane euro in 2012, a precizat Toscano.
Pentru 2008 sunt prevazute pierderi de 45 milioane euro, iar pentru 2009, 41 milioane euro.
Randamentul capitalului propriu este prevazut la -11% anul viitor, 0% in 2009 si 8% in 2010.Creditele Millennium Bank: grad de indatorare de 65%, fara avans zeroMillennium Bank Romania va oferi clientilor persoane fizice credite cu un grad de indatorare de 65%, fara avans zero, in urma validarii propriilor norme de creditare de catre banca centrala la inceputul acestei saptamani, a directorul general adjunct al bancii, Dan Sandu. "Nu cred ca vom da credite cu avans zero, insa gradul de indatorare credem ca este cel important, de 65%", a spus Sandu. Directorul general adjunct al bancii a mentionat ca banca are in prezent 78 de bancomate functionale, cate doua pentru fiecare sucursala, iar POS-urile nu au fost inca instalate."Acum nu avem alte planuri pentru Romania"Christopher de Beck, vicepresedinte in cadrul Consiliului de Administratie Millennium bcp, a mentionat ca pentru moment banca nu intentioneaza nici sa achizitioneze vreun jucator de pe piata bancara romaneasca si nici sa se asocieze cu alte banci locale, asa cum au procedat pe celelalte piete unde sunt prezenti. "Acum nu avem alte planuri pentru Romania, dar daca apare o oportunitate o vom lua in considerare", a afirmat de Beck. Banca portugheza a fost unul dintre cei doi finalisti in procesul privatizarii Bancii Comerciale Romane, insa a fost invinsa in faza finala de austriecii de la Erste Bank, care au acceptat sa plateasca 3,75 de miliarde de euro, pentru un pachet de 61,88% din actiunile celei mai mari banci romanesti. Inca din perioada privatizarii celei mai mari institutii de credit din sistemul romanesc, portughezii au anuntat ca piata locala este strategica in planurile de dezvoltare ale Millennium si ca intentioneaza sa intre fie printr-o achizitie, fie printr-un proiect greenfield. Millennium bcp reprezinta cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, inregistrand active de aproximativ 85,672 miliarde euro, cu o crestere de 12,5% fata de anul anterior si un venit net de 780 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.