Pe 22 septembrie 2007, publicam un articol in JN, cu privire la principala calitate a lui Calin Popescu Tariceanu, ca om politic: prostia! A nu se crede ca in "civilie", baiatua€™ asta da semne de oarece neuroni! Articolul se intitula "La noi, ridicolul nu ucide! Prostia, da!". Acum, dupa episodul Remes-Muresan, vizionat "la greu", pe TVR 1, de toti romanii, mai aveti vreo indoiala ca este asa cum am zis? Poftim? Serios? Aveti indoieli, in continuare? Biiineeee!


Calin cel "Mintos" a fost dus, prin furtuna motiunii de cenzura, de bravul "edec" bolsevic (spun "bolsevic" cu admiratie, nu cum a zis Basescu, "edec", cu dispret) Iliescu! Expirat, dar cu certificat de garantie valabil la ministrii sai "din Dorobanti", Tariceanu a supravietuit cu guvern, palinca si caltabosi cu tot! Si s-a gandit sa-si umfle muschii, aia mici, daa€™ moi, pe tema bugetului aratand ca Parlamentul ii va vota mazgaleala tip Vosganian, pe margine de ziar patat de osanza scursa din caltabosii cu pricina! Adica, amenintarile PSD-ului, ca o sa-l darame la trecerea bugetului prin Parlament, sunt apa de ploaie si Parlamentul va vota ce vrea el, Tariceanu, conform declaratiei de la Ploiesti, din 7 octombrie:


"Ma mir ca PSD, care a fost partid de guvernamant, nu stie un singur lucru, simplu de tot, si anume ca proiectul de buget este pregatit de Guvern si inaintat Parlamentului. Nu mai exista un alt proiect de buget de stat. Bugetul o sa treaca! Va spun eu ca o sa treaca, nu o sa pice bugetul, pentru ca nu o sa stam, cum sa spun, sa blocam o tara intreaga, pentru ca sunt acuma cei de la PSD prea infierbantati, dupa «succesul» care (sic!) l-au avut la motiune!". Sigur, lipseste "acuzativul" din exprimarea premierului, dar, evident, a fi analfabet intr-un guvern "rulat" pe TVR 1, in format de spaga, nu e un impediment pentru bravul liberal, arogant, cum il stim! Evident, un guvern minoritar, fata in fata cu o majoritate parlamentara ostila!


Pe 24 martie 2005, acelasi sef de caltabosi guvernamentali facea consideratii, pe aceeasi tema a relatiei dintre executiv si parlament! E drept, se referea la executivul comunitar (Comisia) si la Parlamentul European (PE). PE tocmai daduse semnal de invalidare a echipei Barroso, prin respingerea, in comisii, a comisarului italian Rocco Butiglione! Tariceanu "de Palinca" explica, ritos, de ce a distrus PE constructia "guvernului" lui Barroso! "I-a dat peste cap constructia. Din ce motiv? Pentru ca Barroso, cu o zi inainte de vot, a iesit intr-o conferinta de presa si a spus asa: «Am convingerea ca Parlamentul va vota componenta Comisiei». Si parlamentarii au spus: «Aha, ai convingerea? Stai ca iti aratam noi. Si i-au aratat». Deci acolo sa stiti ca declaratiile sunt..." (vezi Rador, REALITATEA TV, 24 martie 2005, ora 22:15).

Dar la noi cum sunt declaratiile? Aiurea? Stabilesc dinainte cum o sa voteze organul suprem al democratiei romane? Prostesti?

Daca e sa-l cred pe ministrul Justitiei, numit de Tariceanu, domnul Chiuariu, pe 23 septembrie 2007, doamna Macovei este la originea politiei politice din Romania, DNA: "Niste prieteni fac un raport, ca sa putem pune oamenii nostri la DNA si sa facem putina politie politica"! Daca e sa-l cred pe ministrul de Externe, numit de Tariceanu, domnul Cioroianu, pe 14 iunie 2007, in Washington DC, la SAIS, doamna Macovei "a fost un foarte bun ministru (a very good minister)"! Daca e sa ma credeti pe mine, ministrii astia liberali au "murit", cu totii, alaltaieri! Oare, ce i-o fi ucis?