Actorii Angelina Jolie si Brad Pitt, care, in afara de pasiunea pentru copiii orfani mai sunt si mari amatori de arta, au achizitionat cateva lucrari de Banksy, un celebru artist contemporan, pe care au platit un milion de dolari, informeaza dailymai
Actorii Angelina Jolie si Brad Pitt, care, in afara de pasiunea pentru copiii orfani mai sunt si mari amatori de arta, au achizitionat cateva lucrari de Banksy, un celebru artist contemporan, pe care au platit un milion de dolari, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. La licitatia de arta contemporana care a avut loc la Londra au participat multe celebritati, printre care s-au numarat Dennis Hopper, Ashley Olsen, Paul Young si Sean Pertwee. Alaturi de lucrari de Banksy, specializat in "street art" ("arta strazii"), care combina tehnicile graffiti si stencil, la licitatia care a avut loc la Galeria Lazarides din Soho au mai fost vandute lucrari ale altor celebri artisti contemporani, printre care s-a numarat si Damien Hirst, Basquiat si Andi Warhol. Pretul total al operelor vandute a atins 10 milioane de lire sterline (14,3 milioane de euro). Cuplul Jolie-Pitt a achizitionat lucrarile prin intermediul unui reprezentant. Comerciantul de arta Steve Lazarides este celebru pentru promovarea artei contemporane britanice la Hollywood. In vara, in urma unei licitatii organizate de acesta la Los Angeles, cateva lucrari de Banksy au fost vandute in doar doua ore cu suma totala de 3,2 milioane de lire sterline (4,5 milioane de euro). "Ei au bani si nu doresc neaparat sa ii cheltuiasca pe lucrari de Picasso ­ doresc sa aiba ceva care sa se potriveasca vietilor, timpului si culturii lor", este de parere Lazarides.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.