PUTEREA MINTII. Cercetatorii japonezi apropie viata virtuala de cea reala. Ei au creat un sistem pentru a evolua in Second Life numai cu puterea mintii, fara tastatura sau mouse, inventie care ar putea sa schimbe viata multor persoane paralizate. Mai
PUTEREA MINTII. Cercetatorii japonezi apropie viata virtuala de cea reala. Ei au creat un sistem pentru a evolua in Second Life numai cu puterea mintii, fara tastatura sau mouse, inventie care ar putea sa schimbe viata multor persoane paralizate. Mai multe studii au aratat ca este posibila miscarea cursorului pe ecran folosind numai undele cerebrale, fiind pentru prima data cand aceasta tehnica este aplicata la o lume virtuala pe internet.   CAUTARI. Un sistem te­lescopic special a fost conceput pentru a detecta viata extrate­restra. ATA (Allen Telescope Array) este format din 360 de antene de 6 metri si raza sa de actiune poate acoperi mai mult de un milion de sisteme solare, in cautare de semnale radio ge­nerate de fiinte inteligente. Creatorii sai spera ca pana in 2025 sa poata detecta diferite semne de viata extraterestra. Telesco­pul va ajuta si la o mai buna intelegere a fenomenelor precum supernove, gauri negre si a altor obiecte astronomice "exotice".     LANSARE. Panasonic a lansat sase noi modele de camere foto: L10, DMC-FZ18, DMC-FX100, DMC-FX55, DMC-FX33 si LS65. SLR-ul digital DMC-L10, de 10,1 megapixeli, are un LCD de 2,5 inci free an­gle pentru live view permanent. Cu exceptia modelului FX-100, toate aparatele sunt dotate cu tehnologia Intelligent Auto, prin care se asigura stabilizarea imaginii, alegerea automata a scenei potrivite, respectiv sistemul de detectare a fetei. Pe piata locala a camerelor foto, compania detine o cota de piata de 15%.   ACHIZITIE. Pentru a-si acoperi lipsurile din linia de productie, producatorul de jocuri video Electronic Arts a anuntat ca va achizitiona doua studiouri de software in ceea ce va fi cea mai mare tranzactie din istoria companiei, si anume de 860 de milioane de dolari, recordul anterior fiind stabilit de o achi­zitie din 2006, de 680 de mi­li­oane de dolari, a producatorului de jocuri mobile Jamdat Mobile. Studiourile BioWare si Pandemic sunt cunoscute pentru titlurile lor de actiune si aventuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.