ALARMA - Intoxicati cu ciuperci Cinci persoane din Salaj, prinÂtre care doi copii, au fost duse miercuri si joi la Spitalul Judetean din Zalau cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci. Codruta PusÂcas, purtatorul de cuvan
ALARMA - Intoxicati cu ciuperci Cinci persoane din Salaj, prinÂtre care doi copii, au fost duse miercuri si joi la Spitalul Judetean din Zalau cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci. Codruta PusÂcas, purtatorul de cuvant al spitalului a declarat ca starea paÂcienÂtilor a fost stabilizata si ca daca evolutia lor se va mentine asa acestia vor fi externati zilele urÂmaÂtoare. Intrucat numarul persoanelor intoxicate cu ciuperci este din ce in ce mai ridicat, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) SaÂlaj, Ioan Bujita, a atras atentia poÂpuÂlatiei sa se limiteze la consumul ciupercilor comercializate in magazine si sa evite achizitionarea acestora din pietele agroalimentare. STUDIO - Risc de cancer scazut O dieta saraca in grasimi reduce riscul de producere a cancerului de ovare la femeile aflate in apropierea menopauzei, potrivit unui studiu realizat de organizatia americana "Womenas Health Initiative (WHI)". Cercetarea a durat patru ani, pe femei care au scazut in mod constant cantitatea de graÂsimi consumate. Medicii au constatat ca riscul acestora de a face cancer la ovare a scazut cu 40% fata de femeile care consuma graÂsimi in mod regulat. Rezultatele sunt valoroase si pentru ca se araÂta legatura dintre hrana si cancer. REZULTATE - Taxa pe toxicitate scade obezitatea Conform unui studiu efectuat in SUA, cresterea preturilor la proÂdusele alimentare nocive deÂtermina scaderea vanzarii acestora, avand astfel rezultate pozitive in lupta impotriva cresÂterii obezitatii. Preturile au crescut ca urmare a introducerii taÂxei pe toÂxicitate, desi producatorii o conÂsiderau un esec. Acum cateva luni, academicienii britaÂnici susÂtiÂneau ca o astfel de taxa va preveni anual mai mult de 3.000Â de dÂeÂceÂse cauzate de afectiuni cardiovasculare. RISCURIÂ - Sucul duce la sindrom metabolic Mai mult de o sticla de suc pe zi duce la riscul de sindrom metaboÂlic, arata un studiu publicat in JourÂnal of the American Heart Association. Cercetatorii au aratat ca nu exista nici o legatura intre bauturile cu zahar sau cele cu inÂdulcitori artificiali. Reprezentantii industrei de profil au contestat rezultatele, spunand ca s-au facut intr-un mod foarte simplist. StuÂdiul s-a facut pe 6.039 de persoane cu varsta meÂdie de 52 de ani, care nu sufereau de sindrom metabolic inainte de acesta.Â
Despre autor: