Doi politisti harghiteni au ajuns in stare grava la spital dupa ce au fost injunghiati fara mila, in noaptea de miercuri spre joi, de un barbat care a fost oprit de acestia pentru un control de rutina, agresorul fiind impuscat mortal.
Incidentu
Doi politisti harghiteni au ajuns in stare grava la spital dupa ce au fost injunghiati fara mila, in noaptea de miercuri spre joi, de un barbat care a fost oprit de acestia pentru un control de rutina, agresorul fiind impuscat mortal.
Incidentul s-a petrecut chiar in masina Politiei, in timp ce oamenii legii vroiau sa conduca la sectie un tanar de 27 de ani, pe care il surprinsesera transportand parchet cu o caruta, fara a avea acte pentru marfa. Dupa ce au parcurs cu masina cateva sute de metri, politistii au fost atacati cu cutitul. Unul dintre acestia a reusit sa scoata pistolul si sa traga asupra agresorului, pe care l-a impuscat mortal. In prezent, potrivit IGPR, unul dintre oamenii legii se afla internat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar celalalt a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul din Targu Mures, amandoi fiind diagnosticati cu plagi intepate in regiunea gatului si omoplatului.
Control de rutina
Potrivit primelor investigatii, in jurul orei 01:00, la sediul Politiei Cristuru Secuiesc s-a primit un apel prin statia de emisie-receptie, de la un agent de siguranta publica cu privire la faptul ca atat el, cat si colegul sau au fost injunghiati. La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul IPJ Harghita, impreuna cu procurorul si medicul legist. Astfel, s-a stabilit ca, in jurul orei 00:30, cei doi au observat pe strada Florilor din localitate o caruta cu care se deplasau doi barbati, aceasta fiind incarcata cu mai multe cutii cu parchet din bambus. Oamenii legii au solicitat actele de provenienta a marfii, insa cele doua persoane au declarat ca nu au asemenea documente si nu au asupra lor nici acte de identitate, lucru confirmat si de controlul corporal efectuat de catre politisti. Unul dintre cei doi barbati a declarat ca locuieste in apropiere, motiv pentru care i s-a cerut sa se deplaseze in locuinta, pentru a aduce buletinul.
Ulterior, tanarul, identificat ca fiind K.P.L. de 27 de ani, din localitate, a fost urcat pe bancheta din spate a masinii de politie, iar cel de-al doilea, P.R. de 23 de ani, a fost indrumat sa se deplaseze cu caruta inaintea masinii, catre sediul Politiei, pentru clarificarea provenientei marfii. La un moment dat, barbatul care se afla in masina politiei, i-a injunghiat pe oamenii legii cu un cutit, ranindu-i grav. Unul dintre politisti a reusit sa traga doua cartuse in directia agresorului, acesta decedand pe loc. Cadavrul agresorului a fost transportat la Morga Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, pentru efectuarea necropsiei. Anchetatorii au stabilit ca cei doi barbati au furat parchetul de la sediul unei societati din apropierea localitatii Cristuru Secuiesc. Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe Langa Tribunalul Harghita si de Inspectoratul de Politie Judetean Harghita pentru a se stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs evenimentul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.