Halle Berry, prima actrita de culoare care a castigat un Premiu Oscar pentru rol principal, a declarat ca se simte frustrata pentru ca trebuie, in continuare, sa convinga studiourile de calitatile sale artistice, doar pentru ca este mulatra, informea
Halle Berry, prima actrita de culoare care a castigat un Premiu Oscar pentru rol principal, a declarat ca se simte frustrata pentru ca trebuie, in continuare, sa convinga studiourile de calitatile sale artistice, doar pentru ca este mulatra, informeaza Reuters, citat de Mediafax. "Nu conteaza ca am castigat un Oscar, un Emmy, un Glob de Aur si un Urs de Argint", a declarat Berry, care este insarcinata cu primul sau copil, in timpul unui interviu pentru promovarea celui mai recent film al sau, "Things We Lost in the Fire". "Nu ar trebui sa muncesc atat de mult pentru a fi luata in considerare. Ar fi trebuit sa incetez sa conving studiourile ca sunt potrivita pentru un rol ­ ar fi trebuit ca totul sa se intample pe baza meritelor mele", a spus Halle. Berry a fost prima actrita de culoare care a castigat un premiu Oscar pentru rol principal, cu rolul din "Puterea dragostei" (2002). In cel mai recent film al sau, Berry interpreteaza rolul lui Audrey Burke, o vaduva cu doi copii care, dupa decesul sotului sau, il roaga pe un prieten al acestuia, Jerry Sunborne, sa locuiasca cu familia sa. Ea il ajuta pe Sunborne, interpretat de Benicio Del Toro, sa treaca peste dependenta de heroina, in timp ce acesta o ajuta sa treaca peste pierderea sotului. Berry a declarat ca prima intrebare pe care i-a pus-o regizoarei filmului, daneza Susanne Bier a fost: "Iti pasa ca sunt de culoare? Pentru ca rolul a fost scris pentru o femeie alba... Pentru ca eu cred ca acest lucru ar putea fi o problema". Raspunsul lui Bier a fost unul negativ. Actrita spune insa ca Bier a fost o exceptie. In industria filmului, rasa a constituit "intotdeauna o problema ­ care se schimba incet". Hollywood Reporter chiar a subliniat faptul ca actorii din filmul "Things We Lost in the Fire" nu sunt albi: "Cautand cei mai buni actori, Bier a ales o combinatie amestecata de rase, cu Halle Berry si Benicio Del Toro in roluri scrise fara indoiala pentru actori albi. Ce schimbare binevenita".              


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.