Opera Nationala din Bucuresti deschide duminica stagiunea cu spectacolul "Faust" pe care Catalin Ionescu Arbore, directorul institutiei, il considera un "varf" al acestei stagiuni. "Faust este, dupa parerea mea, unul dintre titlurile cele mai iubite
Opera Nationala din Bucuresti deschide duminica stagiunea cu spectacolul "Faust" pe care Catalin Ionescu Arbore, directorul institutiei, il considera un "varf" al acestei stagiuni. "Faust este, dupa parerea mea, unul dintre titlurile cele mai iubite dintre cele de opera. Este ofertant din toate punctele de vedere, atat pentru cei care vin si asculta, cat si pentru cantareti", a declarat joi, intr-o conferinta de presa Catalin Ionescu-Arbore care este si scenograful acestui spectacol. Rolul titular este interpretat de tenorul Robert Nagy, iar partitura Margaretei i-a fost incredintata cunoscutei soprane Leontina Ciobanu Vaduva, cei doi evoluand alaturi de invitatul bulgar, basul Julian Konstantinov, in rolul lui Mefisto. Regia spectacolului apartine lui Alexandru Tocilescu. "Sunt foarte fericita sa-l regasesc pe Robert Nagy, colegul meu cu care am cantat rolul la Strasbourg si la Torino", a declarat Leontina Ciobanu Vaduva, adaugand ca si cu Konstantinov a mai colaborat, in urma cu noua ani. La randul sau, cantaretul bulgar a declarat: "Sunt pentru prima data in Romania, ma bucur sa ma aflu aici (...) Sper ca vom face o productie buna impreuna", mentionand ca Mefisto e unul din rolurile sale preferate. Galeria protagonistilor va fi completata de baritonul Iordache Basalic, mezzosopranele Mihaela Ispan si Gabriela Dragusin si baritonul Florin Simionca. Solistii vor beneficia atat de ajutorul orchestrei si corului ONB, avandu-l ca dirijor pe Adrian Morar, cat si de sprijinul trupei de balet al ONB in actul V, scena intitulata "Noaptea Walpurgiei". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.