Spotul televizat „Afla de C“, care face parte dintr-o campanie de constientizare a publicului fata de hepatita C, este ilegal, potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA). „Spotul trimite la un site de informare, ceea ce
Spotul televizat „Afla de C“, care face parte dintr-o campanie de constientizare a publicului fata de hepatita C, este ilegal, potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA). „Spotul trimite la un site de informare, ceea ce este de apreciat, dar acesta contine o lista cu diferite clinici, chiar si private, ceea ce se considera publicitate indirecta si incalca Legea audiovizualului“, a explicat Attila Gasparik, vicepresedintele CNA, care a mai adaugat ca orice fel de campanie sociala este salutata si sprijinta de catre Consiliu, dar trebuie sa respecte legea. Pentru intrarea in legalitate a spotului TV, initiatorii campaniei - Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie (SRGH) si Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF) - vor fi nevoiti sa scoata de pe pagina de internet lista cu clinicile medicale. „Nici nu stiam ca exista aceasta lista cu spitale. Daca aceasta este decizia CNA, atunci lista trebuie scoasa, iar pacientii pot apela la medicul de familie, care ii va indruma catre clinicile specializate“, a declarat prof. dr. Carol Stanciu, presedintele SRGH. „Sunt absolut de acord ca din aceasta campanie de informare nimeni nu trebuie sa obtina profit“, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, presedintele ARSF.

Antena 1a fost amendata cu 2.500 de lei
Postul de televiziune Antena 1 a primit o amenda de 2.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.