Firma lui Gheorghe Ciorba a obtinut un contract in valoare de un milion RON fara TVA, bani proveniti de la Ministerul Agriculturii, pentru ameliorarea unui teren de 300 de hectare de pasune la Horezu. Reprezentantii Directiei neaga insa faptul ca Dec
Firma lui Gheorghe Ciorba a obtinut un contract in valoare de un milion RON fara TVA, bani proveniti de la Ministerul Agriculturii, pentru ameliorarea unui teren de 300 de hectare de pasune la Horezu. Reprezentantii Directiei neaga insa faptul ca Decebal Traian Remes sau orice alta persoana ar fi facut presiuni ori ar fi intervenit pentru ca firma Construct Europromt sa iasa castigatoare. "Indiscutabil, cea mai buna oferta a fost cea a Europromtului - nu stiu cine a facut ... DNA-ul.. tot scandalul - dar a fost o oferta exact pe probleme si cu oferte tehnice bine puse la punct, pregatite. Ideea este ca Europromt ar fi castigat oricum licitatia, nu era nevoie de nici o interventie", sustine Ion Constantinescu, persoana de contact pentru licitatie si, totodata unul dintre cei cinci membri ai comisiei de evaluare a ofertelor depuse de firmele participante. La licitatie au participat firmele SC ForConCID SA Valcea, SC Roconstruct SRL Pitesti, SC TPFUT SA Mehedinti si SC Construct Europromt. In momentul de fata, derularea contractului este blocata, deoarece una dintre cele patru firme participante a contestat rezultatul licitatiei la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). "S-a facut o contestatie de catre ForConCID, la CNSC, iar pana la solutionarea contestatiei nu putem atribui contractul. Contestatia a fost facuta astazi. (n.r. pe 11 octombrie)", a spus Constantinescu.
Acesta a adaugat ca dosarele 106 si 146, despre care se mentiona in inregistrarea facuta de DNA si prezentata pe postul public de televiziune, nu sunt licitatii pentru fonduri europene, fiind vorba despre lucrari pentru perimetre de ameliorare (combaterea alunecarilor de teren) finantate exclusiv de Ministerul Agriculturii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.