Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a anuntat ieri ca a inregistrat castiguri mai mari decat se estima, dar pretul mediu de vanzare al telefoanelor produse de grup a inregistrat o scadere mai mare decat era asteptat, informeaza Reuters, ci
Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a anuntat ieri ca a inregistrat castiguri mai mari decat se estima, dar pretul mediu de vanzare al telefoanelor produse de grup a inregistrat o scadere mai mare decat era asteptat, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Compania Sony Ericsson, detinuta de compania suedeza Ericsson si de grupul japonez Sony Corp., a declarat ca a inregistrat un profit brut de 384 de milioane de euro, in crestere fata de 327 de milioane de euro obtinute in semestrul al doilea si in scadere de la 427 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit inainte de impozitare de 358 de milioane de euro pentru al treilea trimestru. Compania a inregistrat vanzari de 3,11 miliarde de euro, mai putin decat cele 3,29 miliarde estimate initial. Sony Ericsson a declarat ca pretul mediu de vanzare a telefoanelor mobile, un indicator cheie pentru profitabilitatea companiei, a scazut la 120 de euro. Aceasta cifra a coborat de la pretul de 125 euro din al doilea trimestru, comparat cu cel de 147 euro de acum un an. Livrarile de telefoane mobile in acest trimestru s-au ridicat la aproximativ 26 milioane, cu 31% mai mult decat anul trecut, conform estimarilor facute de analisti. "Sony Ericsson a continuat sa inregistreze an de an o crestere impresionanta a castigurilor, detinand un portofoliu de produse ce cuprinde cea mai mare varietate de preturi din istoria companiei", a declarat presedintele Sony Ericsson, Miles Flint. "Suntem increzatori in faptul ca noul portofoliu va contribui la prosperitatea companiei", a declarat Flint. Acesta a mai spus ca modelul de telefon mobil cu camera foto, Cyber-shot K850, va fi lansat pana la sosirea sarbatorilor de iarna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.