Actorul britanic Roger Moore, celebru mai ales pentru interpretarea agentului secret James Bond in sapte filme, a primit o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile inainte de a implini 80 de ani, informeaza AFP.  Steaua lui Rog
Actorul britanic Roger Moore, celebru mai ales pentru interpretarea agentului secret James Bond in sapte filme, a primit o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile inainte de a implini 80 de ani, informeaza AFP.  Steaua lui Roger Moore, care asigura "imortalitatea" acestuia la Hollywood, este cea de-a 2.350-a de pe "bulevardul gloriei" si a fost asezata chiar la numarul 7007. Ceremonia a fost oficiata de primarul onorific al Hollywood-ului, Johnny Grant, in fata a aproximativ o suta de admiratori. a€žSFANTUL". Nascut pe 14 octombrie 1927 in sudul Londrei, Moore si-a inceput cariera artistica in teatru, la mijlocul anilor '40. In 1953, actorul va pleca in Statele Unite pentru a-si incerca norocul. Rolul din celebrul serial "Ivanhoe" l-a facut cunoscut in Statele Unite, dar Moore a devenit vedeta internationala in rolul detectivului Simon Templar, in "Sfantul" (1962 - 1969). Dupa succesul serialului "Danny si Brett - operatiunea Monte Carlo" (1972 - 1973), unde a aparut alaturi de Tony Curtis, Moore a jucat in primul film "James Bond", "Pe cine nu lasi sa moara" in 1973, ca succesor al lui Sean Connery. Moore a imbracat pentru ultima data smochingul lui James Bond in "Perspectiva unei crime" (1985) si apoi s-a indreptat spre activitatile umanitare devenind ambasador al Fondului Natiunilor Unite pentru copii (UNICEF), in 1991. In iunie 2003, Roger Moore a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.