Actorul francez Alain Delon, colectionar de arta respectabil, va scoate, luni, la vanzare o parte din colectia sa de picturi, in cadrul unei licitatii organizate la Paris, informeaza AFP, citat de Mediafax. 40 de picturi, printre care se numara cat
Actorul francez Alain Delon, colectionar de arta respectabil, va scoate, luni, la vanzare o parte din colectia sa de picturi, in cadrul unei licitatii organizate la Paris, informeaza AFP, citat de Mediafax. 40 de picturi, printre care se numara cateva foarte scumpe, din anii '50, au fost evaluate la o suma totala cuprinsa intre 4,6 si 6,2 milioane de euro. Actorul in varsta de 71 de ani a explicat presei ca doreste sa se ocupe singur de vanzarea colectiei sale, pentru ca "detesta licitatiile postume", care au loc de obicei dupa luarea in primire a mostenirilor. Zambitor, alaturi de fiica sa Annouchka, in varsta de 17 ani, Alain Delon a aruncat un ultim ochi pe tablourile de Appel, Soulages, Staël, Manessier, Hartung, Alechinsky, Riopelle, Dubuffet, Zao Wou-Ki si Vieira da Silva in timpul unei prezentari private organizate de casa de licitatii Drouot-Montaigne: "De ce sa fiu trist daca eu singur am decis ca (tablourile nr.r) trebuie sa plece?". Pana in prezent, cu exceptia unei expozitii care a cuprins cateva dintre picturile din colectia sa, organizata in mai la Paris, doar apropiatii actorului au putut contempla tablourile, care au fost pastrate in locuintele acestuia din Franta si Elvetia. Starul a inceput sa cumpere desene din secolele al XVI-lea si al XVII-lea in anii '60. A trecut, apoi, la picturi ale unor artisti din secolul al XIX-lea, precum Géricault, Delacroix, Millet si Corot, si la desene abstracte din anii '50.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.