Mai multi membri ai gruparii al-Qaida aflati in greva foamei au fost hraniti cu forta, intr-o inchisoare de maxima siguranta din orasul Florence, din Colorado (centrul Statelor Unite), relateaza postul de televiziune CBS, intr-o emisiune care urmeaza
Mai multi membri ai gruparii al-Qaida aflati in greva foamei au fost hraniti cu forta, intr-o inchisoare de maxima siguranta din orasul Florence, din Colorado (centrul Statelor Unite), relateaza postul de televiziune CBS, intr-o emisiune care urmeaza sa fie difuzata duminica, potrivit AFP. VIP. Inchisoarea ii are printre detinuti pe Ramzi Youssef, responsabil de primele atentate asupra turnurilor World Trade Center din New York in 1993 si care potrivit postului TV, a renuntat la islamism pentru a se converti la crestinism. Potrivit lui Robert Hood, gardianul care l-a supravegheat pe Youssef intre 2002 si 2005, in primii ani de detentie prizonierul refuza sa iasa din celula sa de 3,6 pe 2,1 metri in ora de plimbare deoarece nu accepta perchizitionarea corporala. Gardianul a dezvaluit ca Youssef a fost provocat sa se converteasca la crestinism. Potrivit gardianului, alti detinuti, membri ai al-Qaida, au intrat in greva foamei la un moment dat. "Acestia au fost alimentati cu forta, am desfasurat probabil trei sau patru sute de alimentari fortate", a recunoscut el. PRECEDENT. Robert Hood a declarat ca si alti detinuti ai al-Qaida s-au aflat la un moment dat in greva foamei. "Ei au fost alimentati fortat, am coordonat probabil trei sau patru astfel de alimentari fortate", a recunoscut acesta. Detinuti in inchisoarea din Florenta mai sunt si Eric Rudolph, autorul atentatului cu bomba din timpul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, Terry Nichols, complice la atentatul din 1995 asupra imobilului administratiei federale din Oklahoma (168 de morti) si Richard Reid, care a incercat sa deturneze un avion cu exploziv ascuns in pantofi. Detinutii au voie sa dea telefon o data pe luna, petrec 23 de ore pe zi in celulele lor, iar corespondenta este cenzurata de administratia penitenciarului, potrivit reportajului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.