In Seara Campionilor, la Cluj, Ioan Ovidiu Sabau isi joaca azi partida de retragere impotriva lui Gullit, Ronald Koeman si a fratilor De Boer.

Pentru Ioan Ovidiu Sabau ultimele emotii pe terenul de fotbal, ca jucator, se consumau in urma cu trei ani, intr-un meci de Divizia B, la Medias. O prea modesta retragere fata de cit de mult a ajutat Motul nationala de fotbal a Romaniei, astfel ca o incercare de reparatie morala are loc in aceasta seara la Cluj-Napoca. Pe Stadionul „Dr. Constantin Radulescu", al CFR-ului, rivala de-o viata a Universitatii - echipa la care a crescut Sabau -, va avea loc in aceasta seara, de la ora 19.30, spectacolul „Seara Campionilor 2007 - Stele in iarba", care va culmina, de la ora 20.30 (in direct la Kanal D), cu meciul de fotbal dintre componentii Generatiei de Aur ai Romaniei si cei ai Portocalei mecanice, care va insemna si retragerea oficiala, en fanfare, a lui Nelutu Sabau.

Pentru tricoul pe care il va purta in meciul contra Portocalei mecanice exista cel putin un cumparator. „Vreau tricoul lui Sabau, care se va retrage cu aceasta ocazie. Eu nici nu am stiut ca Sabau nu a avut un meci de retragere. Banii vor merge la o fosta glorie a Universitatii Cluj, Alexa Uifaleanu, care este grav bolnav. De asemenea, as vrea sa licitez pentru tricoul lui Ruud Gullit", a declarat presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan. Alaturi de Gullit, la eveniment si-au anuntat prezenta fratii Roland si Frank de Boer, Ronald Koeman si Hans van Breukelen, sosirea in Romania a atitor vedete din nationala olandeza a anilor ’90 fiind prilejuita si de partida pe care tricolorii si batavii o vor juca peste doua zile in preliminariile Euro 2008. Actiunea are ca principal scop finantarea organizatiei SOS-Satele Copiilor, careia ii vor fi donate incasarile provenite din vinzarea de bilete si din licitatiile pentru achizitionarea tricourilor jucatorilor.

Sabau a debutat in nationala Romaniei pe 3 februarie 1988, intr-un amical contra Israelului, iar cel care i-a acordat incredere a fost Emeric Ienei, unul dintre antrenorii de astazi, alaturi de Anghel Iordanescu si Ben Wijnstekers. A fost selectionat pentru turneele finale CM 1990 si Euro ’96, insa in ultimul nu a fost folosit nici un minut. In total a adunat la nationala 52 de selectii, a marcat trei goluri, iar echipele de club la care a activat au fost Universitatea Cluj, ASA Tg.-Mures, Dinamo, Feyenoord Rotterdam, Brescia, Rapid si Gaz Metan Medias.