In caz contrar, Comisia Europeana va taia 25% din fondurile pe care tara noastra trebuia sa le primeasca in 2007 pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Comisia Europeana (CE) a acordat, ieri, tarii noastre un termen de o luna pentru a-si
In caz contrar, Comisia Europeana va taia 25% din fondurile pe care tara noastra trebuia sa le primeasca in 2007 pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Comisia Europeana (CE) a acordat, ieri, tarii noastre un termen de o luna pentru a-si rezolva problemele avute la sistemul de plati din agricultura, in caz contrar riscand sa i se reduca 25% din subventii. Mariann Fischer Boel, comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, i-a transmis ieri o scrisoare ministrului roman al agriculturii, Decebal Traian Remes, de la care asteapta un raspuns pana la data de 9 noiembrie. CE aduce la cunostinta Romaniei ca risca reducerea provizorie cu 25% a subventiilor agricole din partea UE in cazul in care nu poate remedia o serie de lipsuri grave din sistemul administrativ si de control inainte de a proceda la efectuarea platilor catre agricultori (anul de plata incepand la 1 decembrie 2007).

UE cere masuri rapide
„Romania are inca timp sa corecteze aceste lipsuri, insa fiind vorba de o situatie de urgenta, sunt necesare o serie de masuri rapide. D in acest motiv, insist ca autoritatile romane sa depuna toate eforturile necesare punerii in aplicare a sistemelor necesare inainte sa inceapa efectuarea platilor. Avem datoria sa ne asiguram ca bugetul agricol este cheltuit intr-un mod corespunzator si ca nu se vor produce nereguli“, a afirmat comisarul pentru agricultura, Fischer Boel.

Cum se poate evita penalizarea


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.