Vanzarea a 75% din actiunile Rompetrol catre KazMunayGaz nu va intampina dificultati la Bruxelles. Uniunea Europeana urmeaza sa-si dea acordul cu privire la tranzactie. Andris Piebalgs, comisarul european pentru energie, a declarat, ieri, ca grupul
Vanzarea a 75% din actiunile Rompetrol catre KazMunayGaz nu va intampina dificultati la Bruxelles. Uniunea Europeana urmeaza sa-si dea acordul cu privire la tranzactie. Andris Piebalgs, comisarul european pentru energie, a declarat, ieri, ca grupul KazMunayGaz este un partener de incredere al UE. „Ne putem baza pe KazMunayGaz, sunt profesionisti si au si petrol si gaze“, a declarat Piebalgs. „Nu cred ca actionarii celor doua companii vor intampina dificultati de ordin concurential de la Bruxelles in ceea ce priveste aceasta tranzactie“, a precizat oficialul european. Potrivit acestuia, atat timp cat actionarii si managementul sunt de acord cu termenii tranzactiei si avand in vedere faptul ca KazMunayGaz are un bun renume, relatia dintre cele doua companii va fi benefica pentru ambele parti. Precizarea comisarului european a intervenit dupa ce un alt oficial european a spus ca UE nu mai vrea alte tranzactii de tipul Rompetrol-KazMunayGaz. Jacek Saryusz-Wolski, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, a propus o strategie pentru protectia pietei europene, intrucat comp aniile europene nu se bucura la acces liber in spatiul rus si ex-sovietic.

Ulterior, Saryusz-Wolski a revenit asupra declaratiilor, spunand ca nu a vrut sa comenteze vanzarea Rompetrol.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.