Procurorul DNA Doru Tulus a solicitat ieri Camerei Deputatilor documentele Comisiei de ancheta privind activitatea MEC, ceea ce a provocat nemultumirea membrilor Biroului Permanent, care au si refuzat cererea motivand ca nu au documentele vizate.
Procurorul DNA Doru Tulus a solicitat ieri Camerei Deputatilor documentele Comisiei de ancheta privind activitatea MEC, ceea ce a provocat nemultumirea membrilor Biroului Permanent, care au si refuzat cererea motivand ca nu au documentele vizate. "Solicitarea lui Doru Tulus face parte din razboiul dintre politica si justitie, dintre justitie si politica", a apreciat Secretarul general al Camerei, Ioan Munteanu.
Referitor la cererea lui Tulus, Munteanu a sustinut ca ar putea fi vorba de o confuzie, precizand ca, in adresa sa, procurorul solicita raportul in cauza in interesul solutionarii unui alt dosar decat cel la care Camera detine materiale si care face obiectul anchetei DIICOT pe piata de energie. "Cel din vara (dosarul pe piata de energie - n.red) avea 151/DP/2005, iar acesta este 194/P/2006", a spus Munteanu. "Solicitarea pe care o face domnul procuror Tulus se refera la un alt dosar decat cel la care noi am blocat ancheta comsiei de industrie din vara, cand am spus ca din acel moment, fiind inceputa urmarirea penala pe acea situatie, potrivit regulamentului, articolului 74, trebuie sa incetam activitatea si sa punem la dispozitie materialele stranse la comisia de ancheta respectiva organelor de ancheta penala", a explicat deputatul.
"Raportul nici nu exista"
Secretarul Camerei a afirmat ca nici macar nu exista un raport care sa fi fost intocmit de comisia respectiva, ci doar o serie de materiale. Intrebat ce contine dosarul mentionat de Tulus in adresa, din moment ce nu este vorba despre dosarul care se refera la piata de energie, Munteanu a spus ca nu stie si nici nu il intereseaza, din moment ce procurorul DNA nu scrie in solicitarea trimisa Parlamentului.
O alta nemultumire a deputatilor se refera la faptul ca realizarea corespondentei nu se accepta de la procurorul Tulus la Parlament, ci la nivel mai inalt, din partea Ministerului Justitiei sau a Parchetului General. (D.I.)
Sprijinit de Morar
Seful DNA, Daniel Morar, a declarat ca il sprijina in continuare pe Doru Tulus, a carui revocare a fost ceruta de ministrul Justitiei. Morar a precizat ca Tulus va trebui sa se apere singur atunci cand CSM va discuta revocarea sa din functie. Procurorul sef al DNA a respins ieri, in cadrul unei emisiuni la Radio Romania acuzatiile din presa potrivit carora unele din interceptarile telefonice realizate in faza premergatoare urmaririi penale, ar fi fost ilegale. "In actele permergatoare urmaririi penale, este posibil, conform procedurii, sa se asculte telefoanele. Este legea pe care nu noi am facut-o. Si in cazul ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, suspectat de luare de mita, si al lui Ioan Muresan, cercetat de inlesnirea darii de mita, Morar a spus ca interceptarile au fost realizate cu respectarea legii. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.