Tiraspolul a respins oferta liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin, privind crearea unei singure forte militare prin asocierea trupelor moldovene cu cele transnistrene, motivand refuzul prin lipsa unui acord de pace, relateaza Tiraspol Times in e
Tiraspolul a respins oferta liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin, privind crearea unei singure forte militare prin asocierea trupelor moldovene cu cele transnistrene, motivand refuzul prin lipsa unui acord de pace, relateaza Tiraspol Times in editia electronica. PROPUNERE. Presedintele moldovean Vladimir Voronin a avansat aceasta idee intr-un interviu acordat miercuri unei publicatii, propunand asocierea celor doua armate intr-o singura structura de comanda subordonata autoritatilor de la Chisinau. "Aceasta este cea mai simpla forma de populism", a declarat generalul-locotenent Vladimir Atamiuk, seful Statului Major al armatei transnistrene, in replica la informatiile transmise de agentia rusa Interfax. "Nu putem pune caruta inaintea calului. In prezent nu exista nici o solutie politica la tensiunile dintre Republica Moldova si Transnistria iar acest fapt primeaza. Fara un astfel de acord de baza, celelalte initiative sunt imposibile", a subliniat Atamiuk. ATENTIONARI. Conflictul militar izbucnit intre Republica Moldova si Transnistria in 1992 s-a incheiat doar cu un acord de incetare a focului. Oficialii de la Tiraspol sustin insa ca, din punct de vedere tehnic, nici un astfel de acord nu a fost semnat pana in prezent iar pacea este una fragila. "Un acord de incetare a focului nu este un tratat de pace. Este doar un acord care recomanda incetarea ostilitatilor", a declarat un negociator din cadrul Ministerului transnistrean de Externe. "In prezent, reluarea cosmarului (din 1992) este impiedicata doar de existenta trupelor de mentinere a pacii in Transnistria si de faptul ca dispunem in prezent de propriile forte armate", a relatat agentia oficiala de presa de la Tiraspol, Olvia Press.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.