"Deciziile de joi sunt pasi importanti in clarificarea si elucidarea neregulilor care au avut loc in trecut. Siemens isi asuma intreaga responsabilitate in aceasta privinta. Nu toleram sub nicio forma comportamentul ilegal si raspundem incalcarii legilor cu consecinte clare. Vom continua sa intarim masurile de conformitate si control ca fiind un element cheie din cultura corporatista a conducerii Siemens," a declarat presedintele si directorul executiv al Siemens, Peter Löscher.
S-a ajuns de asemenea la un acord cu autoritatile fiscale germane, iar platile totale in valoare de aproximativ 450 de milioane de euro au fost identificate ca fiind nedeductibile rezultand intr-o impozitare de 170 de milioane de euro. Din aceasta suma, 168 de milioane de euro au fost deja inregistrate in declaratile financiare consolidate penru anul fiscal 2006 pentru plati suspecte de aproximativ 420 milioane de euro.
Decizia Tribunalului din München si acordul cu autoritatile fiscale incheie investigatia germana pentru conduita ilegala si nereguli fiscale in cadrul fostei divizii de comunicatii (Com) din cadrul Siemens AG. Autoritatile fiscale germane au ajuns la un acord in urma investigatiilor facute impreuna cu procurorii. Siemens accepta amenda impusa de tribunal si isi asuma intreaga responsabilitate pentru neregulile din trecut ale diviziei de comunicatii. Compania a renuntat la dreptul sau de a face apel.
Siemens AG (Berlin si Munchen) este un jucator global in inginerie electrica si electronica. Compania are aproximativ 475,000 de angajati (incluzand si operatiunile suspendate) destinati sa dezvolte si sa fabrice produse, sa elaboreze si sa instaleze sisteme si proiecte complexe si sa adapteze o serie de servicii pentru necesitati individuale. Siemens furnizeaza tehnologii innovatoare si know-how comprehensiv pentru clienti in 190 de tari.
Fondata in urma cu 160 de ani, compania se comcentreaza pe domeniile Informatii si Communicatii, Automatizari si Control, Energie, Transporturi, Medical si Iluminat. In anul fiscal 2006 (care s-a incheiat la 30 septembrie), Siemens a inregistrat vanzari de 87.3 miliarde de euro si un venit net de 3.033 miliarde, potrivit U.S. GAAP.