Conform amendamentului, viteza maxima admisa pe drumurile expres sau pe cele nationale europene este marita de la 100 km/h la 120 km/h, cea de pe autostrazi e mentinuta la 130 de km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din
Conform amendamentului, viteza maxima admisa pe drumurile expres sau pe cele nationale europene este marita de la 100 km/h la 120 km/h, cea de pe autostrazi e mentinuta la 130 de km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoria A si B a fost majorata de la 90 km/h la 100 km/h, noteaza Rompres.
Amendamentul a fost propus de senatorul PNL Norica Nicolai, care dorea, initial, majorarea limitei de viteza in interiorul localitatilor de la 50 km/h la 70 km/h. Senatorii urmeaza sa dezbata, in sedinta urmatoare, un amendament formulat de Gheorghe Funar (PRM), potrivit caruia nu este necesara repetarea examenului pentru obtinerea permisului de conducere in momentul expirarii perioadei de suspendare a acestui document.
Alte modificari care ar putea fi aduse vizeaza imbunatatirea cadrului de gestionare a evenimentelor rutiere prin aplicarea conceptului de "constatare amiabila de accident". Aceasta ar insemna ca societatile din domeniul asigurarilor sa fie implicate in activitatile de constatare si solutionare a accidentelor usoare, degrevand intr-o anumita masura serviciul realizat de Politia Rutiera. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.