Un program national de detectare a persoanelor obeze si supraponderale din Romania, initiat de compania Zentiva, se va desfasura in 54 de cabinete de endocrinologie din tara incepind cu 20 octombrie. Astfel, romanii din 13 orase din tara vor fi indru
Un program national de detectare a persoanelor obeze si supraponderale din Romania, initiat de compania Zentiva, se va desfasura in 54 de cabinete de endocrinologie din tara incepind cu 20 octombrie. Astfel, romanii din 13 orase din tara vor fi indrumati in farmacii catre cabinetele antiobezitate, unde isi vor putea masura indicele de masa corporala, procentul de tesut adipos, energia necesara pentru mentinerea functiilor vitale si procentul de tesut muscular. Pe baza rezultatelor, medicii endocrinologi stabilesc tratamentul pe care pacientul ar trebui sa-l urmeze.

Dintre cele peste patru milioane de persoane supraponderale sau obeze din Romania, aproximativ 8.000 urmeaza un tratament, potrivit unui studiu efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. "Obezitatea este o boala cronica deosebit de periculoasa care poate duce si la deces. Infarctele si accidentele cerebrale vasculare au drept cauza complicatiile survenite din cauza obezitatii", a declarat Delia Nitescu, medic endocrinolog.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.