Aceasta este o evaluare proprie, insa ele vor trece si prin filtrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), care le va controla, esalonat, in urmatorii trei ani. Primele care trebuie sa trimita raportul catre
Aceasta este o evaluare proprie, insa ele vor trece si prin filtrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), care le va controla, esalonat, in urmatorii trei ani. Primele care trebuie sa trimita raportul catre Agentie, in urmatoarele 5 zile, sunt unitatile particulare acreditate, precum si cele carora li s-a cerut acest lucru in mod expres, prin inspectoratele scolare, in functie de prioritatile stabilite impreuna cu Ministerul Educatiei.
Marian Banu, inspector de imagine in cadrul ISMB, ne-a explicat intreaga operatiune: "Este primul an in care se face acest raport, in conformitate cu prevederile art. 18 si 19 ale OUG nr. 75/2005, privind asigurarea calitatii invatamantului. Practic, intra in functiune ARACIP-ul, incepe sa-si faca treaba singura institutie acreditata sa evalueze calitatea in invatamantul preuniversitar, care poate sa spuna: v-ati facut treaba sau nu v-ati facut treaba. Sunt mai multi indicatori pe baza carora se stabileste acest lucru. Si inspectoratul scolar facea asta pana acum, dar noi nu aveam anumite masuri de clasificare a unitatilor de invatamant. Evaluarea interna este facuta de unitatea de invatamant si presupune rezultatele institutiei intr-un an de zile - rezultatele la Testele Nationale, la bacalaureat, rezultatele la invatatura, dotarile cu material didactic, situatia disciplinara, relatiile cu comunitatea, contractele care s-au incheiat pentru modernizarea bazei materiale etc."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.