Site-ul firenzeviola.it gazduieste opinia jurnalistului Leonardo Menicucci. Conform acestuia, Romania a devenit o adevarata mina de aur pentru fotbalul italian. Aprecierile lui Menicucci nu tin de valoarea marfii romanestii ci de faptul c
  Site-ul firenzeviola.it gazduieste opinia jurnalistului Leonardo Menicucci. Conform acestuia, Romania a devenit o adevarata mina de aur pentru fotbalul italian. Aprecierile lui Menicucci nu tin de valoarea marfii romanestii ci de faptul ca avem fotbalisti ieftini si comunitari. OUALE DE AUR. Menicucci indeamna cluburile din peninsula sa isi indrepte atentia catre spatiul mioritc: "Acum Romania este in Comunitatea Europeana si jucatorii nu mai sunt considerati extracomunitari. In Italia ar putea fi o adevarata invazie de fotbalisti romani. Fenomenul Adrian Mutu si fundasul Cristian Chivu sunt cei mai reprezentativi si faimosi jucatori din aceasta tara, dar sunt si altii care pot veni pe bani putini si pot face treaba buna la diferite echipe". Pentru a dovedi acest lucru, ziaristul italian aminteste de transferul mijlocasului Sorin Paraschiv de la Steaua la Rimini pentru 500.000 de euro: "Rimini a reusit sa acapareze un jucator de 26 de ani, cu experienta internationala si care probabil in sezonul viitor va juca in Serie A. Sa nu uitam ca Paraschiv a jucat in Liga Campionilor, in Cupa UEFA si a imbracat tricoul nationalei". PROPUNERI. Firenzeviola.it prezinta unii jucatori ce pot fi interesanti pentru echipele din Italia. "Deasupra tuturor se afla Nicolae Dica, unul dintre jucatorii cei mai importanti si un mare talent al fotbalului romanesc. Si el are o mare experienta internationala si multe goluri marcate in Liga Campionilor si pentru nationala. La prima reprezentativa formeaza un cuplu extraordinar cu Mutu si peste toate cei doi sunt si buni prieteni. Oare vom vedea un cuplu Mutu-Dica si la Fiorentina?", scrie firenzeviola.it. "O alta stea a fotbalului din Romania este mijlocasul dreapta de la Steaua Bucuresti, Banel Nicolita, in varsta de 22 de ani. Si el ar putea fi adus in Italia pentru un pret accesibil. De asemenea, un fundas de mare viitor se anunta Stefan Radu de la Dinamo Bucuresti, care are doar 21 de ani", noteaza sursa italiana. Atacantul nationalei Romaniei, Ciprian Marica, este comparat cu fostul coechipier al lui Mutu la Fiorentina, Luca Toni, jucator cedat in aceasta vara la Bayern Munchen. "Si Ciprian Marica este un jucator care s-ar preta fotbalului din Italia. Seamana cu Toni si, chiar daca s-a transferat de curand de la Sahtior Donetk la VfB Stuttgart, locul lui e in Serie A", a scris Leonardo Menicucci. Jurnalistul italian aminteste in lista sa si de cei doi fundasi centrali de la Steaua, Dorin Goian (27 de ani) si Sorin Ghionea (28 de ani).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.