POLITIST ACCIDENTAT. Un politist a fost ranit intr-un accident de circulatie produs ieri-dimineata intr-o intersectie din Sectorul 3 al orasului, fiind lovit de o masina aflata in trafic. Aflat pe un scuter, in intersectia dintre Bulevardul Corneliu Coposu cu Matei Basarab, politistul a fost lovit de o masina condusa de o femeie. Conform cercetarilor, femeia nu a acordat prioritate politistului.


13:50 - RUTIER
CLUJ. Traficul rutier pe DN1 a fost blocat la Feleacul dupa tamponarea a doua tiruri. Accidentul nu s-a soldat cu victime.
ARGES. O cultura spontana de canabis, descoperita in apropierea comunei Stolnici, a fost distrusa de politistii de la BCCOA Pitesti.

13:55 - EXPOZITIE
IASI. Cele noua bratari dacice din aur, recuperate de statul roman si aflate in patrimoniul Muzeului National de Istorie al Romaniei, vor fi expuse intre 12 si 21 octombrie la Muzeul Unirii. La 15 octombrie, veteranii de razboi, persoanele cu dizabilitati, orfanii si militarii in termen vor avea acces gratuit.
CAZUL ZAMBACCIAN. Instanta suprema va lua peste o saptamana o decizie cu privire la derularea procesului in dosarul Zambaccian, in care Adrian si Dana Nastase sunt judecati pentru coruptie. Ieri, avocatii apararii au solicitat restituirea cauzei procurorului pentru refacerea urmaririi penale.


INITIATIVÃ… - Patriarhia pretuieste energia
Patriarhia Romana va monta panouri solare la sediul sau din Bucuresti. Potrivit lui Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, pe cladirea din Dealul Mitropoliei vor fi montate din 2008 panouri fotovoltaice, iar Biserica va deveni promotoarea acestei energii. Panourile vor furniza destula energie pentru incalzirea apei necesare si pentru consumul propriu de curent electric. Costul investitiei va fi acoperit din sponsorizari. (D.I.)


INVÃ…TÃ…MÃ…NT - Noul pachet de legi, ajuns la final
Legea invatamantului se afla intr-un stadiu final si mai sunt de facut cateva modificari doar la Legea invatamantului superior, a declarat ieri ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei (foto). El a mai spus ca pachetul de legi va fi gata zilele acestea si ca momentul in care va fi facut public va fi o surpriza. Ministrul este mandru de noutatile aduse invatamantului si apreciaza ca actul normativ este modern, oferind o mai mare deschidere pentru alegerea rectorului si descentralizare financiara. (Alina Gavrila)


Bucuresti - Costul intretinerii creste cu 10% Bucurestenii vor plati facturi mai mari cu 10% incepand din luna noiembrie, pentru a beneficia de apa calda si caldura, potrivit unui proiect de hotarare privind stabilirea pretului local de referinta al gigacaloriei ce va fi discutat astazi, in sedinta CGMB. Potrivit proiectului de hotarare, pretul local de referinta al gigacaloriei va fi de 119 lei, incepand cu 1 noiembrie, fata de 107,5 lei, cat a fost pana in prezent.
Cod galben - Atentionare pentru 13-15 octombrieConform ANM, in intervalul 13 octombrie si 15 octombrie se insta­lea­za codul galben. Vremea se va raci accentuat, iar temperaturile vor fi cu 8-10 grade sub cele normale pentru aceasta perioada. In jumatatea de nord a Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. La munte va ninge, viteza vantului va depasi 100 km/h, iar iarna isi va intra in drepturi. Vantul va avea intensi­ficari in toate regiunile. (Anca Ardeleanu)  PROCES - Becali pierde in fata Oanei Pellea
Imaginea actorului Amza Pellea in rolul lui Mihai Viteazu, folosita de Gigi Becali in campania electorala din 2004, il va costa pe liderul PNG 35.000 de lei. Acestea sunt despagubirile la care fusese deja condamnat Becali in favoarea Oanei Pellea. Cunoscutul om de afaceri a atacat decizia, dar Curtea de Apel Bucuresti i-a respins ieri contestatia. Becali va mai plati si cheltuieli de judecata, in valoare de 2000 de lei. (Lucian Florea)
BRASOV - 80 de ani de industrie aviatica
Industria aviatica romaneasca a implinit ieri 80 de ani, evenimentul fiind organizat de Consiliul Judetean Brasov, impreuns cu IAR SA Brasov, la Uzina Tractorul, prima fabrica de aeronave-IAR Romania. Ulterior productia de avioane a fost mutata la Ghimbav, iar la actuala fabrica a inceput productia de tractoare. La eveniment au participat Cristian Munteanu, de la MAE, general-locotenentul Constantin Croitoru, seful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, dar si Ioan Avram, fostul ministru ceausist al constructiilor de masini, care a reorganizat in anii a€™60 industria aeronautica. (L.M.)


SÃ…RBÃ…TOARE - Moastele Sf. Ioan Gura de Aur, la Iasi
Moastele Sfantului Ioan Gura de Aur au ajuns la Iasi la bordul unei curse charter, insotite de IPS Serafim, mitropolitul de Stagona si Meteora, din Grecia, racla fiind dusa la vechea Catedrala Mitropolitana si asezata alaturi de moastele Sfintei Parascheva. Atat moastele Sfantului Ioan, cat si cele ale Sfintei Parascheva vor fi purtate, astazi dimineata, intr-o procesiune pe strazile din centrul Iasului, apoi vor fi asezate pe un catafalc in curtea Catedralei Mitropolitane.


ZALÃ…U - Sinistratii vor primi un alt imobil
Fostii locatari ai blocului E24, distrus in urma unei explozii din 14 septembrie, vor primi in folosinta locuinte intr-un imobil nou la data de 1 noiembrie, a declarat ieri primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.